Krajcigr: Spoluhráči mě přijali v pohodě

Po delší absenci se reprezentační akce účastnil také hráč z Bulldogs. Kvalifikaci MS a premiéru v národním dresu si odbyl průběžně nejlepší střelec Superligy, Radek Krajcigr. 

Jediným družstvem, které se českému týmu vyrovnalo bylo Norsko.                                                                                                                                                                                                            Foto: IFF
 
Výsledky zápasů českého týmu:24813019705_dbfdde24b7_k.jpg
ČR vs. Lichtenštejnsko 35:0
ČR vs. Srbsko 21:0
ČR vs. Norsko 5:3
ČR vs. Itálie 13:0
ČR vs. Slovinsko 11:0


 
Jak se na tuto skutečnost díváš ty? 
Ačkoli se spousta hlasů v internetových diskuzích podivuje nad významem těchto značně nevyrovnaných zápasů, myslím, že svůj smysl přece jen mají. Pro slabší týmy je to příležitost seznámit se s florbalem na vyšší úrovni a pro silnější celky je to v jistém slova smyslu intenzivní forma přípravy na světový šampionát. Nejde pouze o zápasy, v nichž je příležitost ledacos vyzkoušet či potrénovat, nýbrž i o čas, který spolu národní tým může strávit, lépe se poznat a tak podobně.
Co se týče jednotlivých utkání, nejvíce mi dal pravděpodobně nejvyrovnanější zápas s Norskem, tak jak jsem předpokládal, ale i zápasy, které jsme vyhráli vysokým počtem branek, byly svým způsobem cennými zkušenostmi.
 
24424984549_9c97208a54_k.jpgJak hodnotíš organizaci kvalifikace a celé fungování týmu?
 
Jelikož se jednalo o moji první reprezentační akci, nemám žádné srovnání, ale troufám si tvrdit, že po organizační stránce vše šlapalo, jak mělo. Celý realizační tým pracoval na sto procent a myslím, že nikomu nic nechybělo.
 
První start za národní tým, byl jsi nervózní?
Určitě jsem byl při prvním startu nervózní, ale tím, že jsme odehráli v pěti dnech pět zápasů, jsem se do toho brzy dostal a troufám si tvrdit, že s každým dalším zápasem jsem byl klidnější a můj výkon tak šel postupně nahoru.
 
Takže jsi se svými výkony spokojený?

Paradoxně jsem se sebou nebyl nejvíce spokojen po prvním zápase, kdy se mi podařilo vstřelit pět branek, nýbrž po zápasech, kdy jsem sice nevstřelil žádný, ale hrál jsem mnohem lépe.
 
S některými hráči se znáš ze Superligy. Herní projev Buldoků není příliš příjemný a řada soupeřů jej 24184832804_76d4ae77ac_k.jpgdoslova nesnáší a v některých zápasech je patrná velká rivalita.
Noví spoluhráči mě mezi sebe přijali naprosto v pohodě, jakákoli rivalita, která možná panuje v domácí lize, šla stranou, respektive jsem se s ní nesetkal.