Klub se dohodl na ukončení spolupráce s Miroslavem Vybíralem

Na základě vlastní žádosti a následné dohodě mezi oběma stranami v našem klubu končí sportovní manažer, hlavní trenér mužů a juniorů Miroslav Vybíral.
20.4.2023 | Tisková zpráva

Zkušený trenér přišel do jihomoravské metropole v roce 2019. Dříve působil ve švýcarském Thurgau či střešovickém Tatranu. V Bulldogs vedl kategorii juniorů, se kterou se během čtyř sezon dvakrát kvalifikoval do nejvyšší CE ligy (v sezoně 2020/21 byla kvalifikace a celá sezona ukončena předčasně). Největšího úspěchu dosáhl v sezoně 2022/23, kdy se zprvu podceňovaným výběrem uhrál druhé místo po základní části CE ligy a nakonec s týmem vybojoval bronzové medaile. Celkem s kategorií juniorů zaznamenal za čtyři roky napříč soutěžemi 57 výher ze 107 zápasů, což znamená 53% úspěšnost.
V sezoně 2022/23 také vedl z pozice hlavního trenéra mužský A tým, kde však nenavázal na úspěchy s juniory, Buldoci vypadli již ve čtvrtfinále. V klubu též působil na pozici sportovního manažera, vedl také některé individuální tréninky a pomáhal nastavovat koncepci rozvoje klubu. Působí také jako trenér na Kempech talentované mládeže v kategorii B16.
Miroslavu Vybíralovi děkujeme za čtyři sezony strávené v našem klubu a přejeme hodně štěstí v dalším angažmá.
 
K jeho odchodu se vyjádřil prezident klubu, Miroslav Mikšl. „Sdělení Miroslava Vybírala na společné posezónní hodnotící schůzce, že zvažuje ukončení svého působení v Bulldogs Brno, mě velmi mrzí, předpokládal jsem pokračování jeho práce v následující sezóně u elitního družstva mužů a společné řešení přípravy na ni, s čímž jsem na schůzku za vedení klubu přicházel. Bohužel své rozhodnutí nepřehodnotil ani s časovým odstupem, který jsem mu po náročné sezóně nabídl k finálnímu vyjádření. Vybimu tedy moc za vše děkujeme a přejeme hodně štěstí v projektech jež připravuje. Organizace, kam zamíří jeho další kroky, v něm získá zkušeného florbalového odborníka a výborného motivátora.“

Následuje vyjádření samotného Miroslava Vybírala: "Sportovní život je neustále měnící se proces, kdy jednou jste dole a jednou nahoře. Já jsem zažil v klubu společný vzestup, kdy jsme společně urazili velkou část cesty a společně jsme dosáhli jednoho z vytyčených vrcholů. Je mi líto, že jsme došli do tohoto momentu, kdy mrzí můj odchod prezidenta klubu Miry Mikšla a to společně s vedením, kdy naše pohledy na spolupráci, lidskost a vedení klubu dlouhodobě nenacházely společné shody a průsečíky! I přes to jsem rád, že mě před 4 roky Mira Mikšl přijal do Bulldogs Brno. Společně jsme mohli zahájit rozvoj klubu a to hlavně v mládeži, která má teď velmi dobře nakročeno. 
Je to pro mne těžký a bolestivý odchod, vzhledem k tomu, co se nám podařilo vytvořit, co všechno jsem zažil s hráči všech věkových kategoriích, které jsem vedl! Vše jsem dělal s maximálním úsilím, nasazením a celým svým srdcem. Ale teď je potřeba jít dále. 
DĚKUJI VŠEM HRÁČŮM za spolupráci, akceptaci a nasazení, které během mých let v BB vynaložili. DĚKUJI lidem v realizačním týmu za spolupráci. DĚKUJI všem fanouškům za jejich podporu buldočích týmů, kdy si odnáším ne jeden velký zážitek díky jejich podpoře na tribuně. DĚKUJI vedení klubu za možnost být součástí organizace. Všem Buldokům přeji hodně štěstí a zdaru. Držím Vám palce! 
AVÉ BULLS!"

kony-foto.jpgNa pozici hlavního trenéra mužského A týmu jej vystřídá hráčská opora klubu, Adam Konečný. Donedávna velmi obávaný prvoligový střelec není žádným trenérským nováčkem, aktivně trénuje od roku 2015. Poslední tři sezony působil jako hlavní trenér kategorie starších žáků, se kterými dvakrát došel až na MČR. V roce 2022 to skončilo stříbrnými medailemi, letošní finálový turnaj bude hostit Brno v termínu 5.-7. května.
Veliké zkušenosti pak bude představovat jeho asistent Rudolf Škubal. Zkušený kouč působil mezi lety 2009 a 2015 jako trenér Buldoků v mužské extralize, v roce 2016 pak převzal ženský tým, který dovedl v roce 2019 k postupu do Extraligy. Od sezony 2020/21 působí jako hlavní trenér v kategorii dorostenců, vypomáhá také na lavičce juniorů.
 


Místo hlavního trenéra juniorů převezme po Miroslavu Vybíralovi David Kyzlink. Dlouholetý sekretář klubu a bývalý hlavní trenér mužského áčka se do této kategorie vrací po čtyřech letech. Ty strávil na lavičce mužů, se kterými byl v sezoně 2021/22 velmi blízko k postupu do Livesport Superligy, avšak s týmem neuspěl ve finále ani v následné baráži. V sezoně 2022/23 působil u A týmu jako asistent Miroslava Vybírala, po kterém nyní převezme jako hlavní trenér juniory, kde dříve úspěšně působil.