Juniorům o víkendu začíná play-off

Po posledním hracím víkendu brněnských juniorů, kdy podlehli pražským Bohemians 15:6 a Ústí nad Labem 7:6pp, skončila základní část juniorské extraligy. Nedá se hodnotit úplně kladně, avšak negativní dojmy též nejsou na místě. V sezoně si nevedli vůbec špatně, ale zbytečně prohrané zápasy a špatné herní pasáže v jednotlivých zápasech stanovily Buldokům konečnou 9. pozici po základní části, což znamená postup do předkola play-off.
Nedělní výběr soupeřů, kdo se s kým utká ve vyřazovacích bojích, stanovil Brňanům za soupeře FBC Ostrava, tedy soupeře, kterého tušili. Žádný z výše umístěných týmů si naše mladíky nevybral a FBC s Bulldogs na sebe zbyli.
Juniory čeká velice náročný víkend, předkolo play-off se hraje na dvě vítězná utkání. První, v sobotu na severu Moravy a druhý, hned v neděli, v Brně. V případě vyrovnaného stavu se rozhodne ve třetím zápase, který se uskuteční 26.2. na ostravském hřišti. Bude to velice náročná série, ve které rozhodne, který tým lépe spojí své síly a zabojuje v těchto vypjatých chvílích. Ostrava obsadila po základní části 8. místo, tedy hned před Brňany. V sezóně dokázala v obou vzájemných bitvách zvítězit, ale oba zápasy byly velice vyrovnané. Play-off je však zcela jiná soutěž, čehož si jsou všichni vědomi.
Brňanům se vrátilo po zranění 5 hráčů, kteří chyběli minulý víkend. V play-off tak půjde o typický souboj Brna a Ostravy. Máme se tedy na co těšit!
 
Buldoci začínají v sobotu na hřišti FBC od 20 hodin v ČPP Aréně. V neděli od 12 hodin vypukne odveta na domácí hale SportPoint. Určitě všechny zveme na domácí utkání juniorů! Doufejme, že to Buldoci zvládnou a budou slavit postup.

Předkolo play-off G2 Ligy juniorů:
Sobota:
FBC ČPP Bystroň Group Ostrava vs. itelligence Bulldogs Brno (20:00, ČPP Aréna Ostrava)
Neděle: 
itelligence Bulldogs Brno vs. FBC ČPP Bystroň Group Ostrava (12:00, SH Sportpoint Brno) 

 
Letošní základní část, cíle do playoff a volbu soupeře nám zhodnotil kapitán Buldoků Ondra Krejčí: 
 
Ahoj Ondro, máte za sebou základní část. Jak ji hodnotíš a je 9. místo v ohledu s náročností zápasů dobré umístění?
Co se týče základní části, tak jsou mé pocity smíšené, ale převládá spíše nespokojenost. Kdyby setrval dřívější systém ligy, tak bychom opět hráli play-down a to opravdu nechceme. Myslím si, že jsme určitě měli na to skončit v TOP 5. Bohužel jsme z důvodu častých porážek a výkyvů výkonnosti v zápasech, nebyli příliš úspěšní a hodně bodů jsme ztratili, především v druhé půlce sezóny. Potom 9. místo odpovídá.
 
Je tu playoff, okamžik, pro který se bojuje celou sezonu. Vybrala si vás Ostrava, jste spokojení?
Ano, co se týče Ostravy, tak z mého subjektivního pohledu je to možná nepřijatelnější soupeř ze všech 4 možných. Ale každá série v této soutěži bude vyrovnaná, nevyberete si. Jen bych podotknul, že FBC na nás zbylo, oni ani nikdo jiný si nás nevybral, což o něčem svědčí.
 
S čím jdete do vyřazovacích bojů a jste připraveni na náročnou sérii?
V Ostravě to známe a jsme připraveni na tvrdý a řekl bych velmi vyrovnaný souboj, který nás určitě čeká! Nebude to nic lehkého, ale věřím, že se nám podaří zvítězit a sérii ukončit třeba už u nás v Brně. Uvidíme.
 
V neděli se hraje na domácí půdě, chtěl bys pozvat fanoušky na zápas?
Rozhodně jo, v neděli budeme potřebovat podporu jako zatím nikdy předtím. Proto všechny, kteří maji buldočí i nebuldočí krev zvu na nedělní domácí utkání od 12:00 hodin na SH SportPoint. Je na co se těšit a věřím, že společně oslavíme postup do čtvrtfinále!
 
Děkuji a hodně štěstí v playoff!

tahejsnami-web-–-kopie.png