Juniory čekají 3 zápasy ve 4 dnech

Je tu druhý a díky státnímu svátku prodloužený hrací víkend a kolotoč zápasů KB Ligy se roztáčí na plné obrátky. Brněnské juniory čekají v základní skupině poslední tři těžké zápasy. Pokud chtějí postoupit do další části extraligového programu, musí zvládnout náročný čtyřdenní program, který jim nadělil dva venkovní a jeden domácí zápas.
Ve čtvrtek slavíme Den české státnosti, ale florbalový kolotoč to nijak neovlivňuje. Buldoci odehrají v Olomouci od 15:00 první ze tří zápasů.
S tímto soupeřem nejsou Buldoci nějak seznámeni, jelikož se jedná o nováčka soutěže. Olomouc má průběžně na kontě 1 bod za prohru v prodloužení s Havířovem.
Pátek je dnem volna, ve kterém budou Buldoci čerpat síly na sobotní výjezd do Havířova. Utkání odehrají od 16:00 v městské hale v Havířově proti místnímu týmu, který je velice nevyzpytatelný. Letos má na kontě 2 body, které právě vybojoval proti olomouckému FBS. Žádná vzájemná setkání na extraligové úrovni se v blízké minulosti nekonala, a tak půjde o první vzájemný duel těchto dvou týmů po delší době.

Neděle bude dnem domácího zápasu. Celé dění se přesune na starou halu na  Vodove, v minulosti tradiční domácí baštu juniorského týmu. Jiný povrch, jiné zázemí, to vše si připravili Buldoci na klíčový domácí zápas proti velkému a v poslední době už tradičnímu soupeři FBC Ostrava. Půjde o další vzájemný duel těchto dvou týmu, v loňském ročníku to byli právě Buldoci, kteří překvapivě vyřadili v play off Ostravany. Už před tímto zápasem mohou mít oba celky zajištěný postup, ale nepředbíhejme, Buldoky před tímto duelem čekají dva těžké venkovní duely.

Všechny fanoušky zveme na domácí duel proti FBC v neděli 1.10. od 13:30 na hale Vodova!! 


Před náročným programem Buldoků jsme si popovídali s Michalem Pešákem: 

Ahoj Michale, čekají vás tři důležité zápasy, které rozhodnou o vaší budoucnosti v letošním ročníku. S čím jdete do tohoto náročného programu?
„Zdravím všechny fanoušky, tyto zápasy jsou velmi důležité a jak říkáš, tak rozhodnou o působení v další části extraligy. Na zápasy jsme se připravovali velmi pečlivě a jdeme si zápas od zápasu pro všech 9 bodů.”

Už jste se někdy setkal s podobným systémem, kde jste odehrál takřka 3 zápasy ve 4 dnech?
„Myslím si, že ne, ale s takovým systémem se musíme poprat, právě v nejbližších dnech se ukáže naše fyzická kondice.”

Je v kabině cítit nervozita z klíčových zápasů nebo máte vše pod kontrolou?
„Myslím, že v kabině nervozita není, jsou tam už zkušení borci, kteří už takových zápasů hráli nespočet a pomáhají v kabině mladým hráčům se s tímto tlakem vypořádat. Toto tým ještě více stmelí.”

V Olomouci vám bude chybět Petr Koláčný, který bývá klíčovým faktorem v důležitých zápasech. Jak se s touto situací vypořádáte?
„Nahradit Petra bude velmi obtížné, ale právě v takovém zápase můžou zazářit i jiní hráči a ukázat, že i bez něj je tým neskutečně silný. Petra na dálku zdravím.”

V neděli hostíte ostravské FBC, každý vzájemný zápas je nad míru vyhrocený. Chtěl byste nějak pozvat fanoušky na tento duel?
„Chtěl bych pozvat všechny fanoušky na nedělní zápas s FBC, ve kterém podáme maximální výkon a dojdeme si pro 3 body!”
Michale děkuji za tvůj čas.

Já děkuji.