Junioři postupují do čtvrtfinále, doma si otevřeli střelnici

Junioři Bulldogs Brno, kteří skončili po základní části CE ligy juniorů na druhém místě, si pro osmifinále vybrali FBC Ostrava. Sérii musel rozseknout až třetí zápas, v něm však Buldoci nedali hostům šanci a před vyprodaným SportPointem vyhráli vysoko 15:4.
Jakub Hanák | 8.3.2023

Junioři se rozhodli, že budou chtít v osmifinále oplatit Ostravě porážku z loňského play off. První krok k tomuto cíli udělali v sobotu na domácí půdě, v prvním utkání série zvítězili 8:3. Hattrickem a pěti body celkem se pod výhrou výrazně podepsal Adam Zukal, zaskvěl se také Martin Koudelka v brněnské brance.
Následně čekal juniory výjezd do Ostravy, kde se shodou okolností potkali s ženským A týmem, který bojoval na hřišti Vítkovic. Buldoci se museli obejít bez Martina Svatoně, Adama Zoubka a hlavního trenéra Miroslava Vybírala, kteří zůstali v Brně a pomohli mužům vyrovnat čtvrtfinále s Kladnem. I přes tuto nepříjemnost junioři bojovali. Zápas pro ně však vůbec nezačal dobře, po první třetině prohrávali 0:3, avšak podařilo se jim utkání vyrovnat a za stavu 4:4 se šlo do prodloužení. V něm byli šťastnější domácí, a tak se série musela vrátit do Brna.
Rozhodující duel se uskutečnil na hale SportPoint v úterý večer, a na halu si našlo cestu přes 200 skvělých diváků. Ti se rozhodně nenudili – Buldoci je rozjásali celkem čtrnáctkrát! Buldoci od začátku vedli a svůj náskok pravidelně navyšovali. Konečné skóre bylo těžko uvěřitelných 15:4, hned čtyři brněnští hráči se pod tento výsledek podepsali čtyřmi body (Adam Zukal, Richard Kalousek, Martin Svatoň a Petr Vaverčák), celkem 14 hráčů zaznamenalo aspoň bod.
 
Junioři si tedy první kolo play off pořádně užili. Už tento víkend je však čeká pokračování, jejich čtvrtfinálovým soupeřem bude Mladá Boleslav. Přijďte je podpořit na domácí halu v sobotu 11.3. od 13:00!

FOTOGALERII ZE ZÁPASU NAJDETE ZDE