Junioři postoupili do nadstavbové části

Junioři mají za sebou velice náročný, ale úspěšný čtyřdenní program, ve kterém dvakrát ze tří zápasů cestovali mimo Brno a museli vybojovat alespoň dvě vítězství k postupu do další části KB Ligy. Tento úkol splnili s přehledem a mohou se tak těšit na velké zápasy proti silným týmům.
Ve čtvrtek čekal Buldoky na Státní svátek první klíčový duel s Olomoucí, ve kterém se očekávalo jediné a to 3 body. První třetina vyšla lépe Buldokům, kteří díky brankám Vincenta Drápala a Vojty Kučery získali dvougólový náskok. Do druhé části vstoupili domácí s velkým elánem a špatně bránící Buldoci inkasovali v krátkém časovém sledu dvě branky. V polovině zápasu nahodil míček před branku Lorenc a dobře postavený Oliver Gold tečoval míček do branky. Stav 3:2 pro Buldoky zůstal až do 43. minuty, kdy se o čtvrtý gól opět postarala dvojice Lorenc-Gold, první zmiňovaný vypálil do gólmana, který jeho střelu pouze vyrazil a druhý zmiňovaný míček s přehledem dorazil do sítě olomouckého brankáře. O chvíli později se druhou trefou blýskl mladík Vojta Kučera a poslal tak hosty do vedení o tři góly. Jediná věc, která mrzela Buldoky, byly opět hloupé fauly a zbytečné chyby v obraně. Právě po jedné z chyb se prosadil olomoucký Král a snížil na 5:3. Po tomto gólu se Buldoci uklidnili a kontrolovali zápas s míčkem na svých hokejkách. Tři minuty před koncem přišel hezký moment pro hosty. Gold našel před brankou Vojtu Kučeru a ten zkompletoval svůj první hattrick v juniorské kategorii.
Konec zápasu se dohrával v klidném tempu a skóre už se na žádné straně neměnilo. Buldoci si dokráčeli pro důležitou výhru 6:3 a Olomouc opouštěli s plným ziskem bodů.
 
FBS Olomouc - itelligence Bulldogs Brno 3:6
branky: 24. Ondřej Král, 26. Josef Veselík, 51. Ondřej Král - 15. Vojtěch Kučera (Jan Kramář), 18. Vincent Drápal (Vojtěch Kučera), 31. Oliver Gold (Ondřej Lorenc), 43. Oliver Gold (Ondřej Lorenc), 50. Vojtěch Kučera (Oliver Gold), 57. Vojtěch Kučera (Oliver Gold); rozhodčí: Pavel Hála - Vladimír Hála; vyloučení: 6:3 + Michal Pešák 5; využití: 1:0; diváků: 35; zásahy brankářů: Dominik Šobota 33 - Jakub Flek 7, Jaroslav Šlagor 8; po třetinách: 0:2, 2:1, 1:3
 

Po pátečním odpočinku se v sobotu opět roztočil kolotoč zápasů KB Ligy. Buldoci odcestovali do Havířova, kde je čekalo velice nevyzpytatelné Torpedo.
Tým, který málem obral o body Ostravu rozhodně nedal Buldokům nic zadarmo.
Vždyť to byl právě Havířov, kdo otevřel skóre zápasu v půlce první třetiny. Jenže poté přišel skvělý obrat hostů. Neuběhla ani minuta a bylo vyrovnáno, když se po přihrávce Pešáka trefil Tibor Taibl. Minutu před koncem se prosadil Oliver Gold a poslal Buldoky do vedení 2:1. Do druhé části vstoupili lépe domácí, kteří se po třech minutách radovali z vyrovnání. Stejně jako v Olomouci dělali juniorům problémy v obraně a hlavním problémem byla disciplína. Buldoci byli šestkrát na trestné lavici. Všechna oslabení však skvěle odbránili a přišel koncert v podání kapitána Michala Stráského. Dvěma slepenými góly dal Buldokům klid do hry a hlavně dvoubrankové vedení. Hosté vstoupili do třetí třetiny ve výborném tempu a odměnou byl pátý gól do sítě Havířova, o který se postaral po přihrávce Kadavého znovu kapitán Stráský a završil tak čistý hattrick. Ve hře čtyři na čtyři snížil Havířov na 5:3, jenže o 11 sekund později vrátil tříbrankový náskok Buldokům Tomáš Kadavý. Po tomto gólu už domácí herně odpadli a Brňané přidali ještě jeden gól, o který se po přihrávce Kadavého postaral Dominik Hude. Závěr odehráli domácí v šesti hráčích, ale nic z toho nevytěžili. Buldoci tak vydřeli výhru 7:3 a zajistili si postup do další části juniorské nejvyšší soutěže.
 
Florbal Torpedo Havířov - itelligence Bulldogs Brno 3:7
branky: 10. Lukáš Šurik, 24. Dominik Dohnal, 50. Dominik Křístek - 11. Tibor Taibl (Michal Pešák), 20. Oliver Gold (Vojtěch Kučera), 30. Michal Stráský (Matyáš Weinstein), 40. Michal Stráský (Ondřej Lorenc) , 44. Michal Stráský (Tomáš Kadavý), 51. Tomáš Kadavý (Michal Pešák) , 56. Dominik Hude (Tomáš Kadavý); rozhodčí: Michal Prouza - Radek Vybíhal; vyloučení: 3:6; využití: 0:1; diváků: 94; zásahy brankářů: David Funiok 8 - Jakub Flek 20; po třetinách: 1:2, 1:2, 1:3
 

V neděli bylo na programu domácí a ve skupině F poslední domácí utkání juniorů. Zápas proti rivalovi z Ostravy se odehrál příležitostně na staré Hale Vodove, někdejší hale brněnských juniorů. Oba dva týmy měli postup jistý, ale i tak se na hřišti odehrál velice kvalitní zápas. O první gól utkání se postaral první útok. Sláma posunul míček do běhu Kotačkovi, který skvělou přízemní střelou otevřel skóre zápasu. Ostrava však rychle odpověděla, Šlagora překonal ostravský kanonýr Šindler. Tempo zápasu bylo opravdu vysoké, šance přicházely na obou stranách. Druhý gól Buldoků vstřelil Dominik Hude, který se nejlépe zorientoval před brankou a dopravil míček do sítě po střele Černovického. Hosté, ale stihli vyrovnat do přestávky a tak se šlo do kabin za stavu 2:2. Druhá třetina byla úplně stejná jako ta první jen s tím rozdílem, že každý z týmu vstřelil jen jeden gól. Do vedení šli opět Buldoci, když se prosadil sváteční střelec Georgios Tzimas. Hrálo se nahoru dolů, oba týmy měly spoustu šancí, ale hře kralovali výborní brankáři. Těsně před přestávkou vyrovnal opět Šindler, který svým důrazem v brankovišti dotlačil míček za Šlagora. Stav byl nerozhodný 3:3. Třetí třetina byla záležitostí velkého boje o každý míček. Domácí šli znovu do vedení, když ostravské obraně utekl Gold a chytrou přihrávkou našel Tomáše Kotačku a ten trefil skvěle pod břevno, 4:3. Poté domácí skvěle bránili šance Ostravy, jenže pak přišla jedna malá chyba v obraně a hosté okamžitě trestali. Do konce utkání už nepadla jediná branka a oba týmy si tak došli pro první bod. Na řadu přišlo prodloužení. Na obou stranách zvonila branková konstrukce, ale opět bez gólu. Čekali nás nájezdy, jedna velká loterie. Bohužel na brněnské exekutory Lorence a Golda se štěstí neusmálo a Ostrava brala druhý bod v utkání.
Buldoci podlehli FBC 5:4 po sn., ale radost z postupu jim to rozhodně nezkazilo. Zajímavostí tohoto utkání byl start Lukáše Punčocháře (ročník nar. 2002), v tuto chvíli nejmladšího hráče, který za Buldoky naskočil v juniorském dresu.
 
itelligence Bulldogs Brno - FBC ČPP Bystroň Group OSTRAVA 4:5pn
branky: 2. Tomáš Kotačka (Dominik Sláma), 13. Dominik Hude (Jan Černovický), 23. Georgios Tzimas (Lukáš Punčochář), 42. Tomáš Kotačka (Oliver Gold) - 3. Matyáš Šindler, 14. Patrik Pícha, 35. Matyáš Šindler, 50. Patrik Pícha, rozhodující nájezd Denis Kubiczek; rozhodčí: Jiří Kropáček - Tomáš Novák; vyloučení: 0:0; využití: 0:0; diváků:91; zásahy brankářů: Jaroslav Šlagor 13 - Ondřej Kolajta 26, Jakub Kutěj 0, Ondřej Kolajta -4; po třetinách: 2:2, 1:1, 1:1, 0:0, 0:1

 
O celém víkendu jsme si popovídali s autorem hattricku Vojtou Kučerou:
 
Ahoj Vojto, ve čtvrtek jsi zaznamenal svůj první hattrick, jak hodnotíš svůj výkon?

Hodnotit se nebudu, to je otázka pro někoho jiného. Já se snažím dát do každého zápasu maximum a pomoci tak týmu. Hattrick už byl jen třešnička na dortu.
 
Zvládli jste obě venkovní utkání, našlo se však něco, na čem musíte stále pracovat?
Ano to bylo důležité. Určitě se najde pár věcí, které musíme ještě dopilovat.
 
V neděli jste vždy nad Ostravou vedli, přesto jste utkání nedotáhli. Kde byl problém?
Ty góly jsme jim darovali, na víc jsme většinu z nich inkasovali bezprostředně potom co jsme gól vstřelili my. A to nebylo příjemné. Na těchto částích utkání musíme zapracovat.
 
Postoupili jste do další části extraligy, čekají vás těžké zápasy. Jak se ty na to těšíš?
Hodně se těším. Zápasy budou zase o něco těžší. Vyrovnané zápasy mě baví nejvíc.
 
Jsi jeden z nejmladších v týmu, který už má na kontě hattrkck, jak se cítíš v juniorské kabině?
To jo, až na jeden zápas vždycky nejmladší. S klukama se ale už nějakou tu dobu znám a rozumíme si. Za skvělé podpory se mi hraje nejlépe.
 
Vojto díky za rozhovor a ať se daří.
 
Já děkuji.