Junioři během víkendu obrali Prahu o tři body

V rámci 15. a 16. kola nejvyšší ligy juniorů uvítali Bulldogs o víkendu na domácí palubovce nejdříve Tatran a potom Bohemku.
B r n o – Buldoci do zápasu nastupovali z pozice outsidera a hned ve druhé minutě začal Tatran potvrzovat svoje kvality a dostal se velmi brzo do vedení. Zápas pokračoval ve skvělém tempu a šance jsme mohli vídat na obou stranách. Po deseti minutách hry však sudí nařídil nájezd pro Tatran a Pražané šli již do dvoubrankového vedení. Buldoci se však nezalekli a do konce třetiny ještě snížil Svoboda.
Druhá třetina opět nabídla velmi vyrovnaný souboj obou celků, ovšem i přes fakt, že oba celky vyslaly na bránu dohromady 23 střel, v prostřední třetině nepadla žádná branka.
Na začátku poslední periody však otěže zápasu přebrali domácí a hned v 42. minutě započali svůj obrat. Na 2:2 vyrovnával Laus, a o 4 minuty později díky druhé brance Svobody byl stav přívětivější pro domácí. Tatran do konce zápasu tlačil, ale zdárný konec svým šancím nepřidal. Naopak buldočí smečka ještě dvě branky přidala, a tak i zásluhou druhé branky Lause a gólu Zukala vyhrála 5:2.
 
To v neděli už bohužel výsledek proti dalšímu pražskému celku tak přívětivý nebyl. Buldoci totiž již po první třetině prohrávali 4:0 a na další zázračný obrat to nevypadalo. Brzká branka Valachoviče na začátku druhé třetiny sice do žil vdechla trochu naděje, tu však Bohemka záhy zahnala. Ani další pokus o stažení výsledku moc nepomohl, sice se Jedlička trefil a snížil na 2:5, ovšem do šaten se odcházelo za stavu 2:8. Ve třetí třetině už oba týmy pouze kosmeticky upravili své skóre. Buldoci sice ještě díky další brance Valachoviče a gólech Zukala s Vítkem, pětku Bohemce nasázela, ta však do konce zápasu své skóre zakulatila na rovných 10.
 
Pro buldoky jsou však tři body z takto náročného víkendu určitě skvělým výsledkem.
 
-Filip Volovec