Elitní týmy čekají v sobotu venkovní zápasy

Extraligový výběr žen a prvoligový tým mužů čekají v sobotu výjezdy do Liberce, respektive do Prahy. Jedná se tak o první hrací víkend v sezoně, kdy se na domácí půdě nepředstaví ani jeden z elitních Buldočích týmů.
Jakub Hanák | 14.10.2022

První vstoupí do zápasu ženy, které čeká utkání s Crazy Girls FBC Liberec. Buldočky zatím svými výsledky možná překvapují mnoho florbalových příznivců, po pěti kolech jim totiž patří v extraligové tabulce s deseti body čtvrtá pozice. Jedná se však o zasloužené umístění, které dokazuje posun, který tým pod vedením Martina Czeczinkara dokázal. Letošní tým táhne svými body především reprezentantka Anna Brucháčková, která v pěti zápasech zaznamenala 12 bodů (6+6), což stačí na 6. místo v kanadském bodování Extraligy. Za ní následuje se 7 body sestra Ema, poté Liliana Bolfová s šesti body a Michaela Žáková s pěti. Zatím ani sekundu neopustila svou svatyni brankářka Jana Prátová, která je s 305 odchytanými minutami nejvytěžovanější gólmankou soutěže.
Soupeřkami Buldoček je navrátilec do Extraligy, FBC Liberec. Ten má zatím odehrány jen čtyři zápasy, ze kterých vybojoval tři body za výhru 5:2 nad posledním týmem tabulky, Panthers Praha. Crazy Girls dokázaly potrápit Jičín, ale od Kunratic dostaly devět gólů a od Vítkovic dokonce 17. Platí tak za jednoho z outsiderů soutěže. V individuálních statistikách vede ve všech klíčových týmových ukazatelích Kateřina Kvapilová se 7 body (4+3). V bodování za ní následují Markéta Žbánková se čtyřmi body a Marcela Urbanová a Karolína Nováková se třemi. Brankářskou jedničkou je Karolína Vlachová, která odchytala většinu zápasů svého týmu. Crazy Girls mají v průměru velmi mladý tým, až na veteránku Urbancovou nenajdeme na soupisce žádnou hráčku starší než 25 let.

Utkání začíná v Liberci od 18:00, sledovat ho můžete pomocí textového onlajnu nebo videopřenosu.
 
IMG_5969-(1).JPG

Zatímco ženy zatím překračují očekávání, muži na něj zatím nedosahují. V tabulce 1. ligy jim náleží jen díky dobrému skóre šestá příčka. V sobotu je navíc čeká pražský tým BUTCHIS, nováček v soutěži, který však zatím šlape jako hodinky. Po sedmi kolech má 18 bodů a jen o skóre zaostává za prvním Hattrickem. Zatímco obrana Buldoků dle statistik funguje, s 26 obdrženými góly je třetí nejlepší v 1. lize, útok zatím nenaplňuje očekávání. 32 vstřelených gólů odsuzuje Buldoky až na předposlední 13. místo. To se projevuje také na individuálních statistikách, kterým vévodí s pouhými 8 body Lukáš Mráz. Za ním následuje trojice hráčů s šesti body – Petr Šubrt, Matyáš Němec a Jan Černovický.
Zato individuální statistiky BUTCHIS vypadají mnohem lépe. Hned 19 bodů (12+7) zaznamenal Jakub Černý, který je také lídrem bodování a tabulky střelců v celé soutěži! Velmi produktivní jsou také Erik Papež s 16 body (8+8) a Jakub Pecha s 10 body (7+3). V brance BUTCHIS protočil hned trojici gólmanů, jedním z nich je mládežnický reprezentant Tomáš Jurco. Buldoci tak mají proti sobě velmi těžkého soupeře.

Utkání začíná v Praze od 20:00, sledovat ho můžete pomocí textového onlajnu nebo videopřenosu.