Dorostenky 3. v republice!

Dorostenky zakončily sezónu třetím místem na MČR v Olomouci. Kromě BulldogsGirls se na tomto skvělém výsledku nemalou měrou podíleli také trenéři – Radim Machálek a Antonín Jurtík. Za oba sezónu a především závěrečný turnaj zhodnotil prvně jmenovaný. 
1.jpgV základní části sezóny se nám podařilo zapojit do sestavy i spoustu holek věkem ještě starších žákyň. Hodně zápasů jsme odehrály i s ročníky 07-08. 
Přes to se nám podařilo s přehledem vyhrát svoji skupinu JM a Zlínské ligy, a po dlouhé sezóně postoupit do play-off.
 

Do vyřazovacích bojů jsme šli z prvního místa a v osmifinále narazili na Jihlavu, přes kterou jsme bez problémů postoupili mezi 8 týmů na finálový turnaj. Je už dlouhodobějším problémem na jižní Moravě a na Zlínsku, že zápasy v základní skupině nás neprověří, protože kvalita týmů v této skupině není bohužel taková, abychom museli odehrát těžké zápasy, které by nás posunuly ještě dál.
 


 
2.jpgPlay-off dorostenecké ligy se tentokrát hrálo v Olomouci, ve čtvrtfinále nás čekaly Black Angels, hrálo se na dva zápasy. V obou se nám podařilo zvítězit, přes převahu vždy jen o gól, takže dramatické to bylo až do konce. 
BA měly výbornou brankářku a hodně šikovných a rychlých holek, postup byl nakonec asi těžší, než jsme všichni čekali. Ale povedlo se. 
 
V semifinále v neděli jsme hráli proti Olomouci, v poslední době asi nejmíň chtěný soupeř. Zápasy jsou vždy vyhrocené a tvrdé a nebylo tomu jinak ani tentokrát. Po využité přesilovce a vedení 1:0 jsme cca do poloviny zápasu byli lepším týmem, měli jsme zápas vcelku pod kontrolou a další gól byl na spadnutí. Bohužel v druhé polovině zápasu, po vynucených změnách v sestavě, se Olomouci (hrála výborně, holky jsou opravdu silné) podařilo vývoj zápasu otočit a vyhrát 3:1. 
 

4.jpgPo velkém zklamání nás čekal zápas o třetí místo proti stejně smutným Vítkovicím, které ve druhém semifinále podlehly Chodovu. Holky se ale neuvěřitelně psychicky zvedly, bez medaile nechtěl nikdo odjet domů. Čekal nás poslední zápas sezóny. 
Utkání o 3.místo se pro nás vyvíjelo dobře, postupně jsme se dostali do vedení 3:1. Soupeř však hrál velmi dobře, 4 minuty před koncem vyrovnal na 3:3, ale do konce jsme už remízu udrželi a šlo se do 10ti minutového prodloužení. Víc dramatický konec v úplně plné hale v Olomouci asi nešel namyslet. Buldočky se ale nevzdávají a hned po 71 sekundách opatrného prodloužení daly zlatý gól. Myslím, že pro tyto chvilky všichni děláme sport, atmosféra se moc popsat nedá a věřím, že na to nikdo z nás dlouho nezapomene. Euforie byla obrovská, holky si toto vítězství moc užily.


Celou sezónu tak děvčata ukončila bronzem v lize dorostenek, což se dá považovat za obrovský úspěch. 
5.jpg
Pro holky ročníku 2005 je to krásný konec jejich dorostenecké éry a pro ty, na kterých to bude stát v dalších sezónách, zase ukázka toho, že stojí za to trénovat a že v další sezóně to budou ony, které budou nový tým táhnout. 
Srovnání finálového turnaje a základní sezóny nám všem ukázalo, že 
přední týmy hrají úplně jiný florbal, než na jaký jsme z našeho regionu zvyklí. Jen víc takových zápasů a konfrontací.
 

Všem holkám veliké ocenění za práci po celý rok. A díky i těm, kteří nám celý rok pomáhali s tréninky – Mini a Honza Novotný, kteří měli holky v juniorkách, Komec, Mráza, Terka Tomanová a Luboš Fiedler a plno dalších, moc děkujeme za celou sezónu 2021/2022.


 

6.jpg 7.jpg 9.jpg 10.jpg
11.jpg