Dorostenci mezi elitní osmičkou v republice!

Dorostenecký výběr našeho klubu se kvalifikoval na finálový turnaj, ve čtvrtfinále však nestačil na pozdějšího stříbrného medailistu, Tatran Střešovice.
Jakub Hanák | 10.4.2023
 
Tým, složený z hráčů ročníků narození 2006 a 2007 a vedený zkušeným trenérem Rudolfem Škubalem, prošel dlouhodobou částí soutěže poměrně snadno. Jedinými soupeři, kteří dokázali Buldokům ve vzájemných zápasech zatopit, byl velký rival z hlavního města Sparta Praha, regionální konkurent Znojmo a také nevyzpytatelný Písek. Z 24 zápasů základní části Buldoci ovládli devatenáct. Zároveň se mohli chlubit nejlepší obranou (inkasovali pouze 79 branek) a také nejnebezpečnějším útokem, který soupeřům nastřílel 184 gólů.
V následné vyřazovací části čekala Buldoky nejprve kvalifikace s pražskými Black Angels. Všechna utkání play off se v 1. lize dorostenců hrají na florbal poměrně neobvyklým systémem – odehrají se dva zápasy a postupuje tým s lepším součtem skóre. Black Angels Buldoci uštědřili dvě porážky a po součtu skóre 14:6 postoupili do osmifinále. Tam na ně čekal neoblíbený Písek, který v základní části dokázal potrápit nejednoho favorita. Po výhrách 4:1 a 7:5 však Buldoci tým z Jihočeského kraje vyřadili a kvalifikovali se na finálový turnaj.
Ten se uskutečnil v Praze o velikonočním víkendu, pořadatelství se ujal pozdější vítěz z Chodova. Buldoci do čtvrtfinále schytali nejlépe postavený tým základní části, Tatran Střešovice. Proti velkému favoritovi to měli těžké. První zápas odehráli Buldoci dobře, ale nevyužívání šancí je stálo výsledek a Tatran vyhrál 4:2. Do odvety tak Buldoci vstupovali s dvoubrankovým deficitem, zázračný obrat však nepřišel. Zkušený soupeř nenechal nic náhodě a po zásluze postoupil do semifinále.

Dorostenci z Bulldogs Brno se tak umístili mezi pátým a osmým místem napříč regiony. Gratulujeme k pěknému umístění a děkujeme za reprezentaci klubu!

MCR-DOROST-___.jpgMCR-DOROST-_.jpgMCR-DOROST-____.jpg