Dorostenci byli v Ostravě stoprocentní

Dorostenci mají za sebou osmifinálovou skupinu, kde byl cíl jasný. Buldoci chtěli za každou cenu postoupit a z Ostravy odvézt účast na MČR, které bude na programu tento víkend v Praze. Svého úkolu se ujali na výbornou a mohou tak slavit postup do Prahy!
 
V Ostravě si poradili s Pardubicemi, Hradcem Králové i Jindřichovým Hradcem a z šestého místa před začátkem se vyšplhali až na konečné 2. místo, o kterém rozhodlo jen skóre ze vzájemných ligových zápasů s Vítkovicemi. Toto umístění tak dalo rychlé rozluštění v podobě čtvrtfinálového soupeře. Tím bude pro dorostence velmi známý soupeř, pražská Bohemka. Hraje se systémem na dva zápasy a tým, který z těchto dvou utkání bude mít lepší konečné skóre postupuje dál. Tato minisérie nabídne řadu zajímavých momentů a budou zde hrát roli maličkosti.
 
Sobotní den se Buldokům vydařil. V poledne dorazili na halu Dubina a chystali se na papírově nejtěžší zápas v kvalifikaci proti Pardubicím. Tento zápas byl tak trochu klíčový pro oba týmy. Začátek zápasu byl opatrný, na obě strany se hrálo v klidu a padly jen dvě branky. Druhá a třetí třetina byly nejlepší částí hry na celém turnaji. Buldoci hráli skvěle dopředu i dozadu a Sokol rozmontovali na malé součástky. Celý koncert si vzal do režie Petr Koláčný, který se blýskl 5 brankami a stal se nejlepším hráčem utkání. Jediným problémem Brna byly zbytečná vyloučení, která stála Buldoky dvě branky Sokola. Po druhé třetině byl stav 4:1. Ve třetí části tlak Brna neustával. Pár chvil před koncem byl dokonce stav zápasu 8:1. Tento debakl jen snížil brankou v přesilovce Petržela a stanovil tak konečný stav utkání na 8:2. Pro Buldoky důležité a klíčové 3 body na úvod kvalifikace.
 
Po tříhodinové pauze se Buldoci vrhli do druhého zápasu, tentokrát proti Hradci Králové. Dorostence neznámý soupeř poměrně potrápil. Celé utkání rozhodla první třetina. Díky náskoku 4:1 získali Buldoci klid na hokejkách a hrálo jim vše do karet. Jenže ve druhé třetině byla brněnská hra jako na houpačce a Hradec trestal. Velký náskok 7:1 stáhl na dvougólový rozdíl a Buldoci se začali bát o výsledek. Po tomto herním výpadku se hra uklidnila a brněnští mladíci začali opět diktovat tempo hry. Do třetí třetiny šli Buldoci s třígólovým náskokem, který pak ještě o jeden navýšili a mohli tak na závěr sobotního dne slavit výhru 10:6, která podepsala účast Buldoků na finálovém turnaji. Mimořádný zápas prožíval Oliver Gold, který vstřelil hattrick a získal ocenění nejlepšího hráče utkání.
 
Neděle byla pro Brno dnem, který určí konečné umístění a soupeře do čtvrtfinále. Soupeřem byl Slovan Jindřichův Hradec. Buldoci nechtěli nic nechávat náhodě a do zápasu se pustili aktivně. První třetina nebyla ze strany Brna nejlepší, Hradec vzdoroval a brněnské útoky včas eliminoval. Ve druhé třetině, ale přišel drtivý tlak Buldoků, kteří soupeře vystříleli a šli do vedení 8:1. Toto vedení se stalo rozhodujícím, neboť Jindřichův Hradec už se k ničemu velkému nedostal. Zápas se dohrával v poklidu až do konce. V samotném závěru jen upravil stav Procházka svou druhou brankou na 8:2. Druhé vítězství stejným poměrem znamenalo 100% splněný úkol a postup do Prahy.
 
 
O kvalifikaci a soupeři do čtvrtfinále jsme si popovídali se snajprem Petrem Koláčným:
 
Ahoj Petře, kvalifikace byla ve vaší režii, jak uplynulý víkend hodnotíš?
Víkend hodnotíme velmi kladně. Myslím si, že jsme na tomto turnaji herně dominovali. Všichni hráči hráli výborně, gólmani nám také velmi pomohli, co si víc přát... Hlavně ať nám to vydrží do příštího týdne.
 
Zápas s Pardubicemi prorokoval velkou bitvu, ale vy jste z toho udělali jasný výsledek pro vás, co konkrétně rozhodlo v tomto utkání?
V utkání rozhodla naše herní pohoda a také výborná systémová znalost, která nám celý zápas pomáhala při hře dozadu.
 
Právě proti Sokolu jsi byl všude, s 5 body jsi vymazal pardubickou obranu, jsi rád za takový výkon nebo to máš jako rutinu?
Je pravda, že jsem takových zápasů již zažil více, ale jako rutinu to rozhodně neberu. Po těchto zápasech jsem vždy nejšťastnější, ale hlavní byla výhra a 3 body do tabulky.
 
Proti Hradci jste měli časté výpadky ve hře, dělá vám to problém nebo to o víkendu nebude hrát roli?
Proti Hradci jsme možná měli pár výpadků , ale jinak jsme dění v pohodě kontrolovali a zápas vyhráli.
 
Když se ohlédneš za tabulkou, kterou jste se vyšplhali až na 2. místo, vidíš za tím skvělé výkony týmu?
Ano, jen se nesmíme v hlavě uspokojit a pracovat na sobě tento týden pořád stejně.
 
O víkendu vás čeká Bohemka, co od této bitvy očekáváš a jaké vidíš vaše šance na postup?
Bojím se dalšího antiflorbalu v podání Bohemky... ale myslím, že šance na postup jsou vyrovnané.