Dorostence čeká osmifinále

I sezóna dorostenců už jde do finále a tento víkend přijdou klíčové boje mladých Buldoků o postup do finálového playoff MČR. Buldoci v sobotu zavítají do Ostravy, kde budou celý víkend bojovat o postup na hale Dubina. 
Brňané se musí připravovat bez zraněné jedničky Fleka, který se zranil v lednu na  republikových výběrech. I bez něj  ale Buldoci patří mezi favority osmifinálové skupiny. Čeká je dlouhá a trnitá cesta, která však lze překonat. V sobotu je čeká první soupeř, kterým budou vítězové C skupiny, Sokol Pardubice. Tým, který je nevyzpytatelný a s Brnem má vyrovnané zápasy jede do Ostravy se stejným cílem jako Buldoci, postoupit. První bitva začíná od 13:00. Půjde o bitvu mezi týmy, ve kterých nastupují hráči se zkušenostmi z juniorské G2 Ligy. Druhý zápas čeká dorostence v 17:00. Soupeřem bude Hradec Králové, další těžký soupeř, se kterým Brno nemá v dorostenecké kategorii žádné zkušenosti. Bude to ale další zápas, který musí Brňané zvládnout, a tak můžeme očekávat další bitvu. Po dvou zápasech čeká Buldoky regenerace a příprava na poslední nedělní duel, ve kterém vyzvou neznámý celek Jindřichův Hradec, který letos vydřel třetí příčku ve východočeské skupině a na kvalifikaci se podívá poprvé. V tomto zápase budou Buldoci favorité, avšak nesmí svého soupeře podcenit. Pokud tento zápas zvládnou, můžou slavit postup do závěrečného playoff MČR. To vše jsou zatím teoretické odhady, vše nám odhalí až tento víkend, který bude plný skvělých bojů o postup na finálové MČR. My klukům držíme palce a budeme doufat, že kluci těžký víkend zvládnou a postoupí.
 
Před víkendem jsme si popovídali s lídrem produktivity Buldoků, Tomem Kadavým:
 
Ahoj Tome, čeká vás nejtěžší víkend v sezoně, jak se cítíš před těmito těžkými zápasy?
Ahoj, cítím se dobře. Celou sezónu jsme se na tento víkend připravovali, a proto věřím, že uspějeme. Herně na to máme, ale musíme to potvrdit na place.
 
Sezonu jste zakončili vítězně, chcete navázat na herní system ze sezony nebo jedete do Ostravy s něčím novým?
Základ zůstává pořád stejný. V posledních týdnech jsme se hlavně zaměřili na standartní situace a přesilovky, protože především tyto momenty budou o víkendu rozhodovat.
 
Jsi nejproduktivnějším dorostencem v této sezoně, vnímáš nějaký tlak nebo zodpovědnost za tým?
Tlak rozhodně vnímám, může to totiž být poslední turnaj v této kategorii. Ale rozhodně si nemyslím, že všechna zodpovědnost bude ležet jenom na mých bedrech. Důležité je, jak zahraje tým.
 
Čekají vás Pardubice, Hradec Králové a Jindřichův Hradec, co od toho očekáváte?
Očekávám tři vyrovnané zápasy, které budou rozhodovat maličkosti. Věřím, že my to zvládneme.
 
Cíl je jasný, postoupit, ale co se vám teď odehrává v hlavě před odjezdem, je cítit nervozita?
S nervozitou se každý vyrovnává po svém. Ale určitě pomáhá, že se někteří hráči zahráli play-off juniorů, kde zažili podobný systém a zkušenosti předali mladším.
 
Jaká je atmosféra v kabině před kvalifikací?
 S atmosférou jsme nikdy problém neměli, především díky skvělému kapitánovi (smích).