Derby ovládli Buldoci

Derby s Gullivers hattrickem rozhodl Matyáš Němec, ženy se vracejí z Ostravy bez bodu. Sestřihy a hodnocení utkání ze zápasů 2. kola mužské 1. ligy a stejně tak i prvního utkání žen proti Ostravě naleznete v článku.

Bulldogs vs. Gullivers 8:1

Druhé kolo 1. ligy mužů nabídlo brněnské derby mezi Bulldogs a Gullivers. Na palubovce na hale Vodova se odehrál atraktivní zápas, k vidění bylo mnoho skvělých akcí. Tu první předvedl Josef Žižka, který dokázal využít statické obrany soupeře, narazil si míček s Adamem Konečným a nedal brankáři Krupovi šanci. Jen pár minut poté se podařilo Tomáši Peškovi prokličkovat okolo několika bránících hráčů soupeře a střílenou přihrávkou našel u malého brankoviště Matyáše Němce, který poslal míček do sítě. V 18. minutě pálil z první Jan Vojtíšek, jehož střelu Krupa vykopl pouze na hůl Matyáše Němce, který si připsal svou druhou branku v utkání. Němcovi se podařilo dovršit hattrick hned v následující minutě, střelou z osy trefil přesně horní růžek. Tím zakončil skvělou první třetinu Buldoků, kteří svého soupeře jasně přehráli.
Ve druhé třetině se situace na hřišti postupně otočila. Gullivers zvýšili tempo a pokoušeli se využít mezer v obraně domácích. Ti jim darovali také dvě přesilovky, ve kterých dokonce musela Haltmarovi pomoct tyčka. Buldoci však nakonec tlak hostů ve druhé třetině přežili bez inkasované branky. Nejblíže ke gólu měl Matula, místo střely do odkryté branky však nepřesně hledal svého spoluhráče.
Do třetí třetiny vstoupili Bulldogs aktivněji a dokázali odskočil na 5:0. Posila z Hradce Vojtěch Nosek našel svou přihrávkou volnou hůl Jana Černovického, který poslal z bezprostřední blízkosti míček za Krupu. Ani to Buldokům nestačilo. Po dobrém napadání Sedmery získal balon Žižka, který asistoval Adamovi Konečnému na šestou trefu. Sedmý gól byl velmi podobný tomu šestému. Sedmera získal u branky míček, vyměnil si jej s Konečným a poslal Bulldogs do vedení 7:0. Osmou a poslední branku domácích vstřelil Josef Žižka taženou střelou z větší vzdálenosti. Kaňkou na závěr bylo vyloučení obránce Vojtíška do konce utkání. Gullivers sice nabídnutou pětiminutovou přesilovku využít nedokázali, ale míček za jinak skvěle chytajícího Jakuba Haltmara dostal po chybné rozehrávce domácích Štěpán Kouřil. Buldoci porazili Gullivers v brněnském derby 8:1 a po dvou kolech vedou tabulku 1. ligy.



Sestřih branek v utkání Bulldogs vs. Gullivers 8:1 - FOTOGALERIE



Hodnocení zápasu


FBC Ostrava vs. Bulldogs 8:1

Ženy u víkendu odehrály první extraligový zápas v nové sezoně. V Ostravě však padly 8:1. Ostravu poslala do vedení Malwina Zagórska, která dokázala využít chyby v rozehrávce Buldoček. Stejný problém předcházel také druhému gólu domácích, autorkou branky byla medailistka z MS juniorek Pavlína Bačová. Do tříbrankového vedení poslala Ostravu Mlejnková. Buldočky mohly snížit, ale Žákovou v ideální pozici vychytala brankářka Tomšová. Z protiútoku se pak prosadily domácí hráčky, v dobré pozici zůstala nehlídaná Středulová, která brankářce Prátové nedala šanci.
Ve druhé třetině Buldočky vyrovnaly hru a začaly si vytvářet více šancí. Za svoji aktivitu byly hráčky v černých dresech odměněny gólem, který vstřelila po vyhraném souboji Tereza Halaštová. Další branka ve druhé třetině i přes množství šancí na obou stranách nepadla.
Do třetí třetiny vstoupila Ostrava aktivněji a po pěkné souhře vrátila svému týmu čtyřbrankové vedení Michaela Mlejnková. Na 6:1 zvýšila při ponechané výhodě Nela Škopková. První útok Ostravy na hřišti řádil, čtvrtou asistenci si připsala Veronika Rybičková, když našla volnou Michaelu Mlejnkovou. Ta v závěru přidala dokonce čtvrtý gól, když doklepla do branky odraženou střelu Hurníkové. Po šedesáti minutách tak na tabuli svítilo skóre 8:1 pro Ostravu a Buldočky se domů vracely s prázdnou.



Sestřih branek v utkání FBC Ostrava vs. Bulldogs 8:1


Hodnocení zápasu