David Kyzlink hodnotí juniorskou sezónu

Cíl juniorského týmu před letošní sezónou byl jasný, postoupit zpět do nejvyšší domácí soutěže. 
Foto: facebook G2 Cup

Přemýšlel jsi o tom, že bys po loňském sestupu juniorský tým opustil?
O tom jsem určitě nepřemýšlel, ale vedení klubu se mohlo rozhodnout jinak. Naštěstí se vedení rozhodlo dát mi šanci tento průšvih napravit. Motivace do další sezony byla tedy jasná. I přes to, že jsme hráli 2.ligu jsme fungovali po celou sezonu v extraligovém režimu.
 
Jak na to reagovali hráči, když hráli nižší soutěž, ale s tréninkovými nároky soutěže nejvyšší.
Cílem sezony byl okamžitý návrat do G2 ligy juniorů a pokud se tento cíl měl i naplnit tak jsme tak fungovat museli a myslím, že hráči to velice dobře pochopili a fungovali tak celou sezonu a naprosto bez problémů.
 
Jak uplynulou sezónu hodnotíš?
Cíl splněn. Herním projevem jsme se přiblížili mužskému áčku tak aby hráči měli přechod co nejplynulejší. Na dalších herních věcech budeme pracovat dále přes léto tak abychom byli připraveni na další sezónu co nejlépe. Hráči také udělali velký individuální posun. S juniorským áčkem jsme letos také hráli pravidelně Divizi mužů což jim určitě prospělo a ještě prospěje při přechodu mezi dospělé. Tímto krokem jsme se snažili hlavně nahradit kvalitní zápasy, které jsme hrát díky sestupu nemohli. Bohužel ve 2.lize juniorů jsme si kvalitní zápasy zahráli pouze dva a to vždy se stejným soupeřem.
 
V čem měl tým největší sílu a na čem je potřeba do příští sezóny nejvíce zapracovat?
Myslím si, že tým byl dobře poskládaný a je velká škoda, že toto družstvo nemohlo hrát extraligu. Hlavní sílu bych viděl v motivaci hráčů dostat se zpět tam, kam patří. Velká většina hráčů z týmu byla v sestupu namočená a právě to je hnalo vpřed. Po herní stránce jsme měli velice dobře organizovanou hru jak s míčkem tak bez něj. Nyní se budeme snažit vložit do naší hry další prvky dle klubové koncepce.
 
V lize jste jasně dominovali, i v porovnání s jinými divizemi. Jak se k vám přistupovali soupeři?
Soupeře v lize bych rozdělil do dvou skupin. První skupina jen na hřišti čekala až bude konec zápasu a jak moc vysoké bude skóre. Ve druhé skupině soupeřů byla družstva, která s námi chtěla hrát florbal a zápasem se pobavit.
 
Nebyla tato sezóna tedy ztráta času?
Určitě ne. Udělali jsme hodně práce a nastavili si směr, kterým chceme jít.
 
Jaký je rozdíl mezi ligami (G2 a 2.liga) kromě kvality družstev?
O kvalitativním rozdílu mezi soutěžemi se asi nemá cenu bavit.
Ve 2.lize hrajete dva zápasy během dne kdežto v G2 lize máte o víkendu každý den jeden zápas. Na druhou ligu se týmy sjíždějí na jedno místo a hraje se pět zápasů v rámci jednoho kola a každý odehraje dva zápasy což může na hráče vytvářet určitý tlak. Další veliký rozdíl je v hracím čase. Druhá liga se hraje jen 3x15 minut zatím co G2 liga sehraje 3x20 minut. Každá chyba tedy může zápas ovlivnit daleko více. Příjemnou změnou je pak daleko kratší cestování na zápasy. Bohužel dalším rozdílem je i kvalita rozhodčích.