Ve čtvrfinále zatím junioři tahají za kratší konec

Velice náročný víkend za sebou mají brněnští junioři. O víkendu sehráli úvodní první dvě utkání čtvrtfinále playoff G2 ligy juniorů. Na celý víkend odcestovali do hlavního města, kde bojovali v sobotu i v neděli proti lídrovi základní části, FbŠ Bohemians. Ačkoliv v obou zápasech drželi krok s papírově silnějším týmem, nedokázali vydolovat ani jedno vítězství a po prvním hracím víkendu prohrávají 0:2 na zápasy.
 
Sobotní utkání se hrálo v Kunraticích, pro současné mladé Buldoky v téměř neznámém prostředí. Pro většinu hráčů to bylo první čtvrtfinále v kariéře. Nervozita byla znát na obou stranách, ale vstup do zápasu vyšel lépe domácím. Opakovalo se poslední vzájemné utkání ze základní části, kdy Bohemka vedla po první třetině 6:0. V sobotu to po 20ti minutách vypadalo podobně, na ukazateli svítilo 4:0.

Ve druhé části se hra lehce vyrovnala, Buldoci se začali tlačit do koncovky a přišli dva zasloužené góly. Začala lépe pracovat obrana a Bohemka už neměla tolik šancí. Skvělý Bartek držel hosty dlouho nad vodou. Bohužel Brno pykalo za zbytečná vyloučení, která dokázali domácí přetavit ve vedení 7:2 po 40ti minutách hry.

To bylo pro Buldoky stále hratelné skóre, neboť s podobnými návraty do utkání už mají spoustu zkušeností. Hra Brňanů se minutu od minuty zlepšovala, ale domácí byli vždy napřed. Po neproměněných šancích Buldoků začala Bohemka trestat. Přidala další tři góly a vedla už 10:2. Buldoci se ale nevzdávali. Domácí na konci hry trochu polevili a toho junioři využili. Dva góly během chvilky sice poupravili skóre na 10:4, ale bylo příliš pozdě. Kdyby Buldoci proměnili tutovky v první třetině, mohl to být úplně jiný zápas. Poté už se nic zvláštního nestalo a Bohemka tak mohla slavit první bod v sérii a vedení 1:0 na zápasy.
 
Čtvrtfinále playoff, 1. zápas:
FbŠ Bohemians vs Bulldogs Brno 10:4
Branky: 13., 15. a 38. Cabejšek, 15. Gärtner D., 16. Surák, 21. Netrefa, 36. a 54. Petrovič, 48. Šobotník, 53. Janata - 26. Sláma, 34. Lorenc, 58. Kvapil, 58. Koláčný; Třetiny: 4:0;3:2;3:2; Rozhodčí: Heisslar, Weissgráb; Střely: 40 - 33; Nejlepší hráči: Kratěk (G) - Kvapil
 


Neděle byla druhým hracím dnem této série. Bohemka po sobotní vysoké výhře mohla Brno v tomto utkání podcenit, playoff je v těchto věcech velice zrádné. A tato slova se potvrdila. Začátek zápasu patřil opět domácím, kteří dokázali dát první branku. Brno, ale do přestávky drželo krok a Bohemka tak měla jen náskok 2:1.

Do druhé třetiny šli Buldoci s cílem nedostat gól, ale tyto představy nebyly úplně naplněny. Domácí se dokázali trhnout a vstřelili dvě branky v krátkém časovém sledu a šli do vedení o tři góly (1:4). Zdálo se být opět rozhodnuto, ale Buldoky to nakoplo k lepšímu výkonu a hra se rázem změnila. Bohemka přestala mít tlak a Brno řešilo hru rychlými brejky, které postupně vedly ke gólům. Góly Hudeho na 2:4 a následný slepec Stráského na 3:4 během chvíle dali utkání nový náboj. Brno tak po 40ti minutách ztrácelo jen jeden gól.

Třetí dějství bylo pro Buldoky klíčovým okamžikem utkání. Jasným úkolem bylo vyrovnat a nejlépe zápas otočit ve svůj prospěch. Jak Brno skončilo druhou třetinu, tak začalo i tu třetí. Šli do hry se stejným nasazením a problémy domácích byly větší a větší. Aktivita se yyplatila. Buldoci srovnali na 4:4 díky další trefě Stráského a utkání měli ve svých rukách. Hra se vyrovnala, ale tlak Brna pokračoval. Bohužel pak přišel okamžik, který Buldoky složil na kolena. Odražený míček od spáry mantinelu se z ničeho nic odrazil před Bartka a pro Buršíka bylo jednoduché míček zasunout do poloodkryté klece. Domácí šli do vedení 5:4 a to jim zůstalo až do konce. Smolný moment pro hosty rozhodl druhé utkání čtvrtfinálové série. Bohemka porazila Brno 5:4.
 
Čtvrtfinále playoff, 2. zápas:
FbŠ Bohemians vs Bulldogs Brno 5:4
Branky: 4. Netrefa, 15. a 29. Škoula, 22. Šebek, 54. Buršík - 14. a 36. Hude, 37. a 43. Stráský; Třetiny: 2:1,2:2;1:1; Rozhodčí: Pech, Štolc; Střely: 24 - 36; Nejlepší hráči: Gärtner D. - Hude
 

Průběh prvních dvou zápasů a dění kolem nám zhodnotil strážce brněnské branky Kryštof Bartek: 
 
Ahoj Kryštofe, máte za sebou dvě velice náročné utkání, které jste bohužel nezvládli, kde byla ta největší chyba?

Ahoj, osobně myslím že v koncovce. Oba týmy si vypracovaly přibližně stejně šancí, avšak Bohemka jich zvládla zužitkovat dvakrát víc než my. To je škoda, oba zápasy tak mohly dopadnout úplně jinak. Chyb by se našlo určitě víc, ale když vidím, jak zakončuje soupeř a jak my, tak mi to bije do očí.
 
Svými zákroky jsi i za rozhodnutého stavu pomáhal týmu, potěší brankáře těžké zákroky v rozhodnuté pasáži hry?

Určitě potěší, jen to pak o to víc mrzí, že už to pravděpodobně žádnému zvratu v zápase nepomůže.
 
Příští víkend musíte dvakrát zvítězit, jdete do toho s tímto cílem?
S jiným cílem do toho ani jít nejde. Teď musíme jít zápas od zápasu. Doufám, že se nám podaří sérii otočit, na což dle mě máme, jen si je potřeba věřit a podat kvalitní a koncentrovaný výkon.
 
Pro tebe to může být příští víkend poslední utkání za juniory, vnímáš to?
Vnímám. Z mládežnického florbalu mám plno dobrých vzpomínek a chtěl bych ho zakončit nejlepším možným výsledkem. Taková otočka série s Bohemians by tomu určitě slušela.
 
Chtěl bys nějak pozvat fanoušky na domácí zápasy?
Celý tým bude rozhodně rád, když přijde co nejvíc fanoušků a podpoří nás. V Praze jsme hráli takřka před zejícími tribunami, tak by bylo dobré, kdyby se aspoň u nás podařilo vytvořit atmosféru hodnou play off. Kdo přijde, neudělá chybu!
 
Děkuji za rozhovor a hodně štěstí do víkendu.
Já děkuji.