Bulldogs vs. Tatran aneb krátký pohled do historie

Již jen pár dnů nás dělí od tolik očekávaného utkání s Tatranem Střešovice, při kterém se všichni brněnští florbaloví fanoušci pokusí opět dokázat, že Brno patří florbalu. Je proto vhodná chvíle podívat se také trochu na historii vzájemných klání nedělních soupeřů. 
Pokud si něčím mohou být fanoušci opravdu jistí, tak tím, že na konečném skóre se bude vyjímat číslice 3 nebo 6. Za posledních deset zápasů se totiž nestalo, že by v nich alespoň jeden z týmů neskončil s tímto počtem vstřelených gólů. Zajímavé přitom je, že hned v polovině utkání, v nichž jeden z týmů vsítil 3 branky, stačil tento střelecký počin k dosažení vítězství, kdežto 6 vstřelených gólů znamenalo častěji porážku od ještě lépe střílejícího soupeře.

Velkou výhodou je pro Buldoky v zápasech s Tatranem tradičně domácí prostředí, již pět let pro ně bez výjimky platí rčení Můj dům, můj hrad.  Tým ze Střešovic je však velice houževnatým protivníkem a pouze v jednom z těchto zápasů si připsal porážku o více než jeden gól. Právě tento zápas však psal historii florbalu, neboť výhru domácího týmu 5:3 vidělo v Městské hale na Vodově ulici 1574 diváků, kteří tak na dlouhou dobu stanovili rekord nejvyšší florbalové soutěže.

Při pohledu na soupisky obou týmů je ihned zřejmé, kdo jsou největší pamětníci vzájemných klání. Již 38. narozeniny oslavil matador v tatranské bráně Tomáš Kafka, který tak pamatuje i zápasy v dobách, kdy se většina jeho střešovických spoluhráčů ještě proháněla v ligách elévů a mladších žáků. Jedním z talentovaných mladíčků, které za svou kariéru v roli soupeře Tomáš poznal, byl i Petr Kadlec, dnes však po brankáři Sekaninovi druhý nejstarší hráč Buldoků. Člen populárního florbalového rodu Kadleců nahlédl do nejvyšší soutěže už jako junior a od té doby stále platí za jednu z opor brněnského týmu.
Uvidíme tedy, kdo z nich bude po nedělním zápase spokojenější a který z tradičních florbalových klubů bude moci do již tak bohaté historie vzájemných zápasů přidat další s vítězným označením.
 
 

Co vás na poslední adventní neděli čeká?

14:00  - utkání juniorské G2 ligy juniorů itelligence Bulldogs Brno vs. 1. SC TEMPISH Vítkovice
17:00  - utkání Tipsport Superligy itelligence Bulldogs Brno vs. Tatran Střešovice

Doprovodný program
16:00  - Autogramiáda motocyklového závodníka Karla Haniky
Kiss Hády FANZONE – Hoverboardy, malování na obličej, velké puzzle, fotokoutek a další
Fanshop Bulldogs
 
Nezapomeňte doma plyšáky!

Zpříjemněte Vánoce dětem z dětských domovů a přineste na utkání s Tatranem plyšovou hračku. Tu pak po vstřelení prvního gólu Buldoků vhodíte na hrací plochu. 
Ve spolupráci s Kiss Hády následně plyšové hračky poputují do brněnských dětských domovů. 
stuffed-animals3.jpg



tahejsnami-web-–-kopie.png