Buldočky posbírali polovinu bodů



První hrací víkend v roce 2016 byl ve znamení brněnského derby (Bulldogs vs. Židenice B), které nakonec v dvojzápase skončil poměrem 1:1. 



 



Sobotní zápas se odehrál v naší domácí hale na Sportpointu. Od první minuty byla vidět vyrovnaná hra a obě mužstva toužila po gólovém úspěchu. Dlouho to byla přestřelka a obě gólmanky předváděly skvělé výkony. První branky se diváci dočkali ke konci první třetiny, kdy po chybě v rozehrávce nekompromisně zakončila Andrlová.
Do druhé třetiny se šlo za stavu 1:0. Byl to opět od začátku nelítostný boj s nepřesnostmi na obou stranách a s větším tlakem Židenic, které nedokázaly využít žádné z šancí. Možná i proto, že výborně zachytala domácí Hořínková. A poté, z nenápadné akce zpoza brány, kde Lysá našla Koláčkovou, se buldočky dostaly do vedení 2:0. Do konce třetiny jsme mohli vidět i přesilovku domácího celku, která ovšem zůstala nevyužitá.
Ve třetí třetině za stavu 2:0 byla nervozita ze strany Židenic značná, hra se přitvrdila. V půlce třetiny se i hostující tým prosadil a to když se k odraženému míčku dostala Drápalová. Netrvalo to ovšem dlouho a stav byl upraven na 3:1, kdy po individuální akci Koláčková zasunula míček pod gólmanku Fišerovou. Do konce zápasu se skóre již nezměnilo.
itelligence Bulldogs Brno vs. TJ Sokol Brno Židenice B 3:1
 
Nedělní zápas se odehrál ve sportovní hale VUT, tedy v domácí hale soupeřek ze Židenic. Hned první rozehrávka na polovině soupeřek znamenala pro buldočky vedení 1:0, kdy propálila míček až do brány Knotková.  Poté se hra přelévala ze strany na stranu se šancemi na obou stranách, ale žádný gól již nepadl.
Do druhé třetiny Bulldogs nevstoupili vůbec dobře. Hráčky Židenic, během tří minut dokázaly vstřelit 4 branky a stav byl rázem 1:4. Buldočky dostaly možnost přesilové hry, kterou nedokázaly využít.
Třetí třetina stav 1:4, úkol zněl jasně. Pokusit se otočit stav zápasu a vyhrát. Začalo to slibně, když po rozehrávce z rohu snížila stav Žáková. Další přesilovka, žádný gól. Vytažené napadání neslo ovoce, ale žádnou branku bohužel Bulldogs už nedokázali vstřelit. Židenice si zápas zkušeně pohlídaly a vyhrály.
itelligence Bulldogs Brno vs. TJ Sokol Brno Židenice  2:4