Buldočky míří do Ostravy, Buldoci na Kladno

Oba A týmy čekají v sobotu venkovní zápasy. Ženy se představí v 17:00 na hřišti FBC Ostrava, muži pak odstartují v 18:00 utkání s Kanonýry.
Jakub Hanák | 25.11.2022

Zápas s Ostravou bude pro Buldočky vyvrcholením náročné části sezony, kdy se postupně střetly s Vítkovicemi, Chodovem a Tatranem. Ve všech třech případech favority značně potrápily, zápasy s pražskými celky byly napínavé až do posledních sekund. Bohužel však Buldočky žádné body vytěžit nedokázaly.
Proti Ostravě už letos Bulldogs Girls nastoupily. V úvodním kole letošní sezony se radoval soupeř, který si z Brna odvezl výhru 7:2. Loňský mistr se však dlouho trápil, v zápasech s dalšími favority soutěže se mu příliš nedařilo. Nyní však vypadá, že našel ztracenou formu, proti outsiderům soutěže si hráčky Ostravy mohly spravit chuť.
Jednoznačně nejlepší hráčkou FBC je s 31 body Michaela Mlejnková, kterou najdeme na prvním místě i mezi střelci a nahrávači. Ostravanky však mají v týmu hned několik hvězdných jmen, kromě Mlejnkové se daří také Veronice Káčové, Malwině Zagórské, Denise Kotzurové nebo Lindě Pudišové. Brankářskou jedničkou je Veronika Tomšová.
Dokáže tým okolo Anny Brucháčkové zastavit rozjeté FBC? Zápas můžete sledovat online v matchcenter na Českém florbale.
 
Muži se v posledních pár zápasech spíše trápili. Momentálně se drží na čtvrtém místě prvoligové tabulky se ziskem 29 bodů a šestibodovým náskokem na páté Gullivers, avšak 1. liga je letos velmi vyrovnaná. Náš soupeř se nyní díky třem výhrám v řadě posunul na šesté místo. V posledním vzájemném zápase uspěli doma Buldoci 4:3, avšak jednalo se o vyrovnanou bitvu.
Buldoci budou moci využít zkušenosti nabrané z pohárového utkání proti druhému týmu Livesport Superligy, 1. SC Vítkovice. Na ty sice nestačili v poměru 3:10, ale předvedli dobrý výkon a vyzkoušeli si hru proti mnohem rychlejšímu soupeři, než na které jsou zvyklí.
Kladno je tým s nejslabším útokem v soutěži, Kanonýři zatím vstřelili jen 67 branek. Obrana inkasovala 81krát, což stačí na šesté místo. Slabá produktivita se odráží i na individuálních statistikách, které nejsou nijak oslňující. Lídry kanadského bodování jsou se 14 body Marek Veselý a Jakub Bohuslávek. Pro srovnání – lídr bodování Buldoků Lukáš Mráz má na svém kontě 25 bodů a je 8. nejproduktivnějším hráčem soutěže a jejím 4. nejlepším střelcem.
Jak si Buldoci proti šestému týmu tabulky povedou, můžete sledovat online prostřednictvím matchcenter na Českém florbale.