Buldočky - Kalendář 2016 Rozhovor s aktérkami

Po úspěšném kalendáři na rok 2015 se ženy Bulldogs Brno pustily do kalendáře na rok 2016. Jak napovídá hned titulní strana, kalendář je úplně jiný než ten loňský, který byl plný rozmanitých doplňků a barev. V kalendáři Black/White si fotograf Martin Dvořák pohrál se světlem a jediným doplňkem ženského těla je florbalový míček.
 
O tom proč se ženy rozhodly kalendář znovu zrealizovat, jak focení probíhalo a jestli se při něm styděly jsme se zeptali Gabriely Ďurišové a Hanky Štěrbové.


Proč jste se rozhodly nafotit kalendář? 
 
G: Po loňském úspěchu jsme se rozhodly nápad zopakovat. A proč jsme s focením kalendářů vůbec před rokem začaly? Kalendář nám připadal jako fajn nápad jak ulehčit náročnému rozpočtu, originální teambuilding, který se nezažije každý den a taky proč si neuchovat vzpomínku na časy kdy jsme mladé a krásné v podobě profesionálních fotek.. ;)

program_reklama.jpg
 
Styděla ses ty, popřípadě tvé spoluhráčky, jak ses u focení cítila?
 
H: Zezačátku jsem docela váhala, zda je "vhodné" něco takového nafotit, i když holky slibovaly, že na fotkách nebude nic, co bychom nechtěly. Ale nijak jsem se nestyděla, spíše mi byla docela zima :)) Co se týče ostatních holek, nemyslím si, že se styděly. Fotografoval nás stejný člověk, který nejenže vloni připravoval náš první kalendář, ale také fotí mj. i florbalová utkání, takže se navzájem známe.
 
 
Zopakovala bys podobné focení?

H: Focení na kalendář bych určitě zopakovala! Už jen z důvodu, že se jako hráčky sejdeme i jinde než na hřišti. Ale nevím, jestli s podobným námětem. Raději bych vytvořila takový kalendář, který si budou moct koupit všechny věkové kategorie.
 
 
Chtěla některá z vás nafotit odvážnější fotky?
 

G: Vzhledem k tomu, že se jedná o prezentaci klubu, nejsou odvážnější fotky na místě. Nicméně nejedna z nás už má zkušenost i se soukromým focením a tam se meze nekladou.
 
 
Prozradíte nám, na kterém listu jste?

 
H: Jsem na úvodní obálce a jsem otočená ke všem zády.
 
G: Já jsem na jedné z identifikovatelných fotek, takže nechám čtenáře hádat.
 
 
Věděly jste dopředu, jak budou fotografie vypadat?
 
G: Na námětu a vymýšlení póz se podílelo pouze několik lidí, aby se z kalendáře nestal úplný chaos. Holky věděly orientačně co budou fotit, ale výsledná pozice se upravovala až na místě.
 
H: Nedokázala jsem si to představit. Ale věřila jsem holkám, v jejich představivosti a táhla jsem za společný provaz.
 

Kde focení probíhalo?
 
G: Fotilo se v ateliéru s veškerým potřebným vybavením pro vytvoření hry světla a stínu, což jsme od fotek očekávali. Bylo by asi zajímavé nejen pro nás fotit takovéto téma někde v plenéru.
 
 
Jak focení probíhalo?
 
H: Každá jsme měly v určitou dobu dorazit na místo činu. Focení probíhalo docela rychle a v pohodové atmosféře. Byly tam dvě místnosti. V jedné z místností probíhalo focení, takže to byl takový ateliér, a ve druhé byla „čekárna“. 

G: Jelikož se už dlouho vzájemně známe, myslím, že více než že bychom se před sebou navzájem styděly nám pomáhalo vědomí, že jsme všechny na stejné lodi. Takže atmosféra u focení byla příjemná.
 
 
Kdo určoval, kdo bude co fotit?
 
H: Vypsal se seznam částí těl, které budou na kalendáři, a každá si mohla dobrovolně bez nátlaku vybrat :)
 
G: Přesně tak. Pózy byly vhozeny do pléna a každý se mohl přihlásit, kam chtěl a na co se cítil, aby fotka vypadala přirozeně a nenásilně. Výsledek posuďte sami.

Jak kalendář koupit naleznete zde 
 
mobil_nadpis-(2).png