Buldoci uspěli na Kladně, ženy těsně prohrály s Ostravou

A tým mužů si přiváží z Kladna tři body za výhru 7:5. V akci byl také ženský A tým, který však na body nedosáhl. Ostravské FBC dlouho trápil, avšak prohrál 2:3.
Jakub Hanák | 27. 11. 2022

Muži vstoupili do zápasu skvěle, už v páté minutě vedli o dvě branky. Nejprve otevřel skóre Lukáš Mráz, ke kterému se pak přidal Lukáš Kvapil. Jenže Kladenští nesložili zbraně a zvládli zápas před první přestávkou otočit ve svůj prospěch. Díky trefám Svačinky, Nováka a Mareše se šlo do šaten za stavu 3:2 pro domácí.
Na začátku druhé třetiny ještě využil přesilovku kladenský Novák a Kanonýři tak vedli už 4:2. To jim však dlouho nevydrželo, ve 27. minutě už bylo srovnáno. Nejprve snižoval Lukáš Kvapil a o vyrovnání se postaral Miroslav Kladivo. Možná klíčový moment přišel ke konci druhé třetiny, kdy Buldoci díky dvěma rychlým gólům odskočili na 6:4. Pátý gól vstřelil Matyáš Němec, o šestý se postaral Michal Valachovič.
Do třetí třetiny tak Buldoci vstupovali s dvoubrankovým náskokem. Ten ještě navýšil v přesilovce v 50. minutě Matyáš Němec. Za stavu 4:7 to Kladno zkusilo pět minut před koncem v šesti, ale podařilo se jim vstřelit jen jeden gól, na zdramatizování zápasu to tedy nestačilo. Bulldogs si odváží z Kladna 3 body za výhru 7:5.




Ženy zápasem s Ostravou ukončili sérii čtyř duelů proti čtyřem nejlepším extraligovým týmům. Všechny dokázaly výrazně potrápit, stejně jako v minulém kole s Tatranem musela i v Ostravě rozhodovat jediná branka. Bohužel Buldočky i přes tlak v poslední minutě nedokázaly zápas vyrovnat a prohrály 3:2.
Po první třetině však vedly, jediný úspěšným střelcem byla Anna Brucháčková, která se prosmýkla okolo obránkyně a překonala brankářku Tomšovou. Ve druhé třetině však Ostrava otočila průběh zápasu. Linda Pudišová vyrovnávala po standardce v blízkosti branky Jany Prátové a po hezké kombinaci ostravské první pětky upravila na 2:1 pro FBC Malwina Zagórska.
Ve 48. minutě pak vstřelila důležitý gól pro Ostravu Pavlína Bačová. Buldočky snížily pět minut před koncem zásluhou Anny Sigmundové, ale v závěrečných minutách musely bránit oslabení a na pořádný tlak a vyrovnání už jim nezbyl čas.
V příštím kole se doma střetnou s Olomoucí, přímým sousedem v tabulce.