Buldoci a Buldočky na Salming Cupu

Klub Bulldogs Brno měl čtyřnásobné zastoupení na prestižním přípravném turnaji pro elitní mládežnické výběry. Mezi chlapci Buldoci postavili výběry dorostenců a juniorů, mezi dívkami reprezentovaly oranžového Buldoka na prsou starší žákyně a juniorky. Nejlépe se dařilo týmu starších žákyň, který z Prahy přivezl bronzové medaile.
Jakub Hanák | 28.8.2022

Výběr dorostenců, vedený zkušeným trenérem Rudolfem Škubalem, prošel skupinou bez ztráty bodů. V prvním zápase je čekala Sparta, tedy výběr, který někteří hráči velmi dobře znají z loňského MČR starších žáků. Díky gólu v samém závěru utkání Buldoci zvítězili 3:2. Na tento zápas pak navázali výsledky 5:3 s Trenčínem a 6:1 s FBC Ostrava. Díky dobrému umístění ve skupině pak přeskočili předkolo i osmifinále a play off pro ně začalo čtvrtfinálovým zápasem. V něm dlouho vedli nad brněnským rivalem z Hattricku, bohužel soupeř utkání otočil a dorostenecký výběr Buldoků zakončil turnaj před branami semifinále.

Pro juniory se jednalo již o druhý přípravný turnaj, tím prvním byl Slovak Floorbal Cup v Bratislavě v půlce srpna. Skupinu Buldoci odstartovali remízou 2:2 se Zlínem. Poté vyhráli vysoko 6:1 nad pražským celkem Black Angels, ale v posledním zápase ve skupině nestačili na Tatran a po prohře 0:2 se museli spokojit se čtyřmi body a třetím místě ve skupině. Ve vyřazovací části pak nestačili na Hattrick a turnaj pro ně skončil.

Nejúspěšnějším Buldočím výběrem byly starší žákyně, které přivezly z Prahy bronzové medaile! Ve skupině si poradily s Black Angels 7:5 a se Spartou 3:2, avšak nad jejich síly byl tým Tatranu Střešovice. Ve čtvrtfinále je pak čekal Liberec, kterému Buldočky nastřílely 7 branek, žádnou neinkasovaly a po jednoznačném výsledku postoupily do semifinále. V něm je opět čekala pražská Sparta, která tentokrát byla šťastnějším týmem a po výhře 5:4 postoupila do finále. Bulldogs Girls tak čekalo utkání o bronz s Black Angels, které bylo velmi napínavé a rozseknout ho musely až nájezdy. V těch Buldočky excelovaly a mohly oslavit zisk bronzových medailí!

Ve skupině se dařilo také juniorkám. Postupně porazily Světlou nad Sázavou 4:1, Tatran Střešovice Red 3:2 a Spartu Praha 2:1. Se ziskem devíti bodů tak ovládly svou skupinu. Ve čtvrtfinále se jim postavily florbalistky z Kladna, ale i první utkání vyřazovací části Buldočky zvládly a zvítězily 5:2. V semifinále pak Bulldogs Girls odehrály vyrovnanou bitvu s týmem Tatran Střešovice Black, která došla až do nájezdů. V nich však byl úspěšnější soupeř a Buldočky musely o medaili zabojovat v zápase o bronz. Na rozdíl od starších žákyň jim však štěstí nepřálo a z bronzu se mohly radovat hráčky Tatranu Střešovice Red.