BRNĚNSKÉ DERBY OVLÁDLY JUNIORKY BULLDOGS

Sobotní večer patřil dívčímu brněnskému florbalu, na hale VUT se střetly buldočí juniorky s pořádajícími soupeřkami ze Židenic. V tento den nehrálo ženské družstvo ani jednoho z týmů, tím pádem obě družstva nastoupila v plné sestavě!

Už od začátku se hrálo velmi napínavé utkání, do kterého oba celky vstoupily s velkou touhou vyhrát brněnské derby.

Prvních 10 minut bylo plno šancí na obou stranách, nicméně nikomu se gól vstřelit nepodařilol. V polovině první třetiny byla vyloučena hráčka domácího celku, čímž se buldočkám naskytla možnost jít do vedení. Této možnosti také využily a v přesilové hře skórovala, po krásné přihrávce Páji Bačové, Terka Halaštová. Po této brance jakoby Židenice přestaly hrát a buldočky získaly převahu, své šance však nepřetavily v další gól, a tak v závěru první třetiny Židenice srovnaly po standartní situaci na 1:1.

Po přestávce vypadal obraz hry zcela jinak, Židenice se začaly více dostávat do šancí a ohrožení branky hostujícího týmu a po šťastném gólu Chromé se ujaly vedení. V závěru třetiny se buldočkám dokázalo vsítit branku a tak se šlo do šaten opět za nerozhodného stavu 2:2.

Do třetí třetiny lépe vstoupily domácí hráčky, kterým se podařilo rozvlnit brankovou síť už po 3 minutách hry.  Odpověď hostujících buldoček však přišla už po dalších 8 minutách, kdy se ve skrumáži před bránou nejlépe zorientovala Báčová P., pohodlně zavěsila a hra byla opět nerozhodná. K závěru třetí třetiny byl opravdu vidět emotivní florbal, hlavně plný tvrdých soubojů a zblokovaných střel. Branku se však podařilo vstřelit jedinému týmu, a to v 54. minutě brněnským buldočkám. Zbytek zápasu už se dohrával za bouřlivé atmosféry jak ze strany fanoušků, tak i hráček. V posledních sekundách ještě Židenice dostaly šanci na vyrovnání, kterou se jim však nepodařilo proměnit a princeznami brněnského florbalu se staly Buldočky, které, i přes dva nepovedené nájezdy sester Bačových v průběhu utkání, po skvělém výkonu a za úžásné atmosféry v hale vyhrály 4:3!


Děkujeme všem fanouškům za podporu a už příští víkend vás zveme na domácí halu Sportpoint v sobotu 3.11. v 16:00 a v neděli 4.11. v 11:00, kde odehrajeme další utkání základní části 1. ligy juniorek!


IMG_20181027_215102_478.jpg