​Bodově bohatý víkend žen

Ženám Bulldogs Brno se od nového roku celkem dobře bodově daří. Ze čtyř zápasů nasbíraly již 8 cenných bodů do tabulky. 
V sobotním zápase nás čekal první z jihlavských týmů- FBŠ Jihlava. Nástrahy v podobě sněhové nadílky a namrzlé silnice nás nijak nepoznamenaly a již v úvodu utkání jsme se dostaly do vedení zásluhou K. Dufkové. Poté se strhla smršť střel na domácí gólmanku, která ale měla skvěle postavenou branku, protože tolikrát, kolikrát byl slyšet zvuk tyčkek, se po čtyřech zazvoněních přestalo počítat. Také předváděla pěkné zákroky, díky kterým byl stav pouze 1:0. 
Do druhé třetiny Jihlava vlítla plná energie a napadání. Ale v 35. minutě zápasu se prosadila Žáková a buldočky se ujaly vedení 2:0. Opařená Jihlava nestačila koukat, kde všude hostující hráčky stojí, odkud střílejí a přihrávají. Bohužel brána byla zakletá. Před koncem 2. třetiny domácí hráčky vstřelily první branku a to po chybě Brňaček v obraném pásmu. Stav po druhé třetině 2:1. 
Ve třetí třetině se dal očekávat velký tlak ze strany FBŠ, který i přišel. Ale skvěle hrající buldočky až do 56. minuty Jihlavě odolávaly, kdy domácí tým upravil stav na 2:2. Do konce třetiny se pouze ostřelovaly obě branky, ale gól nepadl. 
Nastalo prodloužení, ve kterém se hra přelévala ze strany na stranu. Pouhé dvě vteřiny před koncem prodloužení Bulldogs vsítili branku po střele Koláčkové.
 
itelligence Bulldogs Brno vs. FBŠ Jihlava 3:2p



Nedělní zápas se konal opět v Jihlavě. Pro změnu s SK Jihlava. 
Zápas začal s opatrností na obou stranách. Jihlava nás zaskočila vysunutým napadáním, ale i z toho jsme dokázaly vybruslit s bravurností a několika střelami prověřit domácí gólmanku. První třetina přinesla pouze jedno vyloučení na straně Jihlavy, které nebylo v první třetině využito. Stav po první třetině 0:0. 
Jelikož se vyloučení přeneslo i do začátku druhé třetiny, bylo téměř hned ukončeno střelou Konkolské. Minutu na to zvýšila náskok hostujícího celku Žáková. Spustila se přestřelka, kterou vyhrála brněnská brankářka Hořínková. Ani jeden z pokusů domácích střel nepustila za svá záda. Což vlilo krev do žil celému týmu, za který ještě do konce druhé třetiny stihla Žáková vstřelit hattrick. (Jihlavským obránkyním se ještě teď musí točit hlava z kliček, které Míša předváděla, vím jak se cítí :D, pozn. autora). Stav po druhé třetině 4:0. 
Ve třetí třetině byly Bulldogs rozhodnuté nedovolit jihlavským hráčkám korigovat stav zápasu. To se dařilo až do 50 minuty, kdy se Jihlavě podařilo propasírovat míček za skvěle chytající Hořínkovou. To ale bylo z gólových přídělů vše. A tak si mohly buldočky užít radost z druhé výhry tohoto víkendu.


itelligence Bulldogs Brno vs. SK Jihlava 4:1