Baráž proti Tatranu


Většina kategorií již má po sezóně. Ne však ženy iBB, které se přes tým Mladé Boleslavi a Plzně probojovaly z play-off až do baráže o extraligu. Nyní je čeká Tatran Omlux Střešovice.

 
Ženská odnož Tatranu  se naposledy stala mistrem v roce 1999. Od té doby si sáhly na zlato pouze v roce 2005 a 2006, kdy ovládly Pohár ČFbU. Rok 2006 byl také posledním, kdy se v ženské extralize objevily mezi medailistkami, a to na třetí příčce. Po pádu do 1. ligy se vyhouply do nejvyšší soutěže znova v roce 2010.


V letošní sezóně skončily na desátém místě po základní části. Na kontě mají  4 výhry a 18 porážek, vstřelily 46 branek a obdržely celých 174. Procentuální úspěšnost přesilovek čítá 9,1% a ani oslabení s 35,3% nejsou přesvědčivá.

Play-down o udržení v extralize hrály proti FBK Jičín a série byla víc než napínavá. Jelikož se soupeřky poctivě střídaly v tom, kdo urve bod v sérii, vše dospělo až do sedmého rozhodujícího utkání, kde opět pouze jednobrankovým rozdílem zvítězil Jičín a zachránil se tak od baráže.
Tatran má tedy možnost záchrany pouze pokud pokoří brněnský tým, který se do Prahy chystá už tuto neděli. Hraje se na tři vítězná utkání. Série bude pokračovat o víkendu 25.-26.4. v Brně a nebude-li rozhodnuto, čtvrtý a pátý zápas se odehraje o víkendu 1.-3.5. v Praze.

Trenér Bulldogs Richard Plhal hodnotí Střešovice takto: ,, I když Tatran skončil na spodních příčkách extraligy, rozhodně to nebude lehký soupeř. Jejich hra je rychlejší než 1.liga a na to jsme se snažili připravit. Pokud se v úvodní třetině nedostaneme do stejného tempa jako Tatran, budeme mít velké problémy. Neočekáváme hru nahoru dolů, ale spíše boj o udržení v útočném pásmu a zde rychlé kombinace. Rozhodně to bude těžší soupeř než Plzeň, ale věřím, že holky zužitkují bojovného ducha z posledních zápasů  a dokážeme, že v baráži nejsme náhodně.“

Druhou dvojicí baráže jsou prvoligové Panthers a extraligoví nováčci Královské Vinohrady.