A týmy čekají další venkovní zápasy

A tým mužů i A tým žen mají na programu výjezdy k venkovním utkáním. Muže čeká cesta do Plzně, kde vyzvou prvoligového nováčka FbC Plzeň, zatímco ženy se představí na hřišti zatím neporažených Vítkovic.
Jakub Hanák | 11.11.2022

Jako první půjdou do akce ženy. V sobotu v 17:00 zahájí zápas se zatím stoprocentními Vítkovicemi, které zatím šlapou jako hodinky. Jako jediný extraligový tým dokázaly překonat metu 100 vstřelených gólů, s 15 obdrženými pak mají také nejlepší obranu. Pouze dvakrát z osmi odehraných zápasů se jim nepodařilo překonat hranici deseti gólů v zápase, a to proti silným týmům Tatranu Střešovice a FBC Ostrava. Naopak nejvyšší příděl schytala Mladá Boleslav, která s Vítkovicemi prohrála 29:1. Vendula Maroszová a Michaela Šponiarová mají na svém kontě 22 bodů, hned 13 hráček týmu sbírá aspoň bod na zápas. V top 5 kanadského bodování soutěže nalezneme hned 3 hráčky našeho soupeře. Brankářka Nikola Příleská je pak nejvytěžovanější gólmankou v Extralize žen s 460 minutami.
Aktuálně čtvrté Buldočky však na tom nejsou o moc hůře. Drží si čtvrtý nejlepší útok a pátou nejlepší obranu, v individuálních statistikách pak duo Maroszová – Šponiarová dorovnává brněnská Anna Brucháčková, která má též 22 bodů. Avšak pouze pět hráček dokázalo nasbírat aspoň tolik bodů, kolik odehrály zápasů. Gólmanka Jana Prátová je pak právě po Příleské druhou nejvytěžovanější hráčkou na své pozici v soutěži.
Bulldogs Girls zápasem s Vítkovicemi odstartují velmi náročné období. Postupně se totiž utkají se všemi top týmy v soutěži – po souboji s prvními Vítkovicemi se střetnou s druhým Chodovem, třetím Tatranem a aktuálně pátou Ostravou. Během tohoto maratonu budou potřebovat vaši podporu! Pusťte si přenos a fanděte aspoň na dálku!
 

A tým mužů čeká v neděli od 17:30 jedno z překvapení soutěže, úspěšný nováček FbC Plzeň. Západočeši se ve vyrovnané prvoligové tabulce drží na sedmém místě, na třetí Buldoky ztrácí sedm bodů. Hlavní silou Plzně je útok – 77 vstřelených gólů ve dvanácti zápasech znamená společně s BUTCHIS nejlepší výsledek v celé soutěži. V posledních šesti utkáních vstřelila Plzeň vždy aspoň 7 branek. Jenže 70 obdržených gólů už tak lichotivých není, znamená to až devátou nejlepší obranu.
Buldoci to mají obráceně – málo gólů dávají, ale také málo dostávají. Útok se s 63 góly umístil na sedmém místě, obrana s padesáti obdrženými pak na místě třetím, se rozdílem jediného gólu oproti první dvojici BUTCHIS – Ústí. Bulldogs se též mohou chlubit skvělou formou, momentálně si drží šňůru 5 vítězství za sebou. Delší řadu výher už mají jen pražští BUTCHIS. Díky této formě se dokázali Buldoci poprvé od úvodního kola přiblížit ke špici soutěže, na druhé Ústí nyní ztrácí jen bod.
Sledujte Buldoky online a držte palce, ať se jim podaří prodloužit sérii výher! Jedná se o střet útočného týmu s obraným, takové zápasy můžou být velmi nepředvídatelné.