ŽENY SE VYHOUPLY DO ČELA TABULKY

V sobotu ve večerních hodinách odehrály Buldočky jihomoravské derby na půdě soupeře proti týmu Fbc Aligators Šitbořice. V neděli pak cestovaly do Dolní Cerekve k zápasu třetího kola proti FBŠ Jihlava.
  Brněnským hráčkám se vstup do utkání vůbec nevydařil a v polovině první třetiny už svítilo skóre 0:2 pro domácí Aligátorky, zásluhou branek Žákové a Štěrbové  se Buldočkám podařilo do konce třetiny ještě vyrovnat a do šaten se tedy šlo za stavu 2:2. Pro oba týmy to byl signál, že tento zápas bude opravdu vyrovnaný a napínavý. 
  Podobný gólový scénář se odehrával i na začátku druhé třetiny, kdy domácí opět odskočily do dvoubrankového vedení. Pak, ale následovalo vyloučení domácí hráčky a díky brance Ďurišové v přesilové hře Buldočky cítili ještě větší touhu vrátit se zpět do utkání. Hráčky Brna sic měly míček po většinu času pod kontrolou, Aligátorky je několikrát prověřily nepříjemnými protiútoky, které celá obrana Brna nezvládala likvidovat. Hlavně díky gólmance Brna Ranochové se soupeřkám podařilo ve druhé třetině vstřelit pouze jeden gól, zatímco Brno svým neustálým tlakem navýšilo skóre góly Žákové, Detkové a Domonkosové o další tři branky. Stav po druhé třetině 5:7 pro hráčky Brna. 
Do třetí třetiny Aligátorky ještě více vysunuly svůj presink a i když s tím obránkyně Brna měly často značné problémy, vítězství v tomto zápase si hráčky díky zlepšení v obranném pásmu a výkonu brankářky do konce utkání pohlídaly a po výhře 6:8 si z Rousínova odváží 3 body.
 
Děkujeme gólmance Míši Ranochové za její výlet do Brna a skvěle odchytané zápasy, zase ji tu moc rádi uvidíme.
 
 
V neděli cestovaly ženy do Dolní Cerekve k zápasu třetího kola proti FBŠ Jihlava. Vstup do zápasu se povedl a od první minuty měly Buldočky míček pod kontrolou a vyvíjely tlak na soupeřky. Jako první otevřela skóre Míša Žáková po nahrávce Gabči Ďurišové. Jihlavě se podařilo na tento gól odpovědět za dvě minuty po špatné rozehrávce Brna a skóre bylo 1:1. Buldočky se ničeho nezalekly a pokračovaly v postupném tlaku a domácí si vstřelily vlastní branku po výborném presu Anet Vlachové. V první třetině padly ještě 2 góly po kombinaci Gabči Ďurišové s Yvonkou Dostálovou a Anet Vlachové s Míšou Žákovou, a tak skóre po první třetině bylo 4:1 pro hosty.
Ve druhé třetině nasadily Buldočky větší tempo a pokoušely se vstřelit další branku, ale domácí gólmanka byla proti a několika skvělými zákroky podržela svůj tým. Až ve 35. minutě se skóre změnilo na 5:1 po využitém volném úderu, kdy od půlky vystřelila Káťa Knotková a Anet Vlachová šikovně tuto střelu dorazila. Ve druhé třetině se také z dorážky prosadila Verča Pohlodková, která dorazila střelu Míši Žákové.
Na začátku třetí třetiny se domácí snažily něco vymyslet, ale hosté dobře bránili, a naopak se jim podařilo vstřelit gól. Nikol Domonkosová našla pěknou přihrávkou Hanku Štěrbovou a ta se nemýlila. Po 70 sekundách se náskok Buldoček znovu zvedl, Tamča Pevná vyhrála souboj v rohu a poslala míček na střed, kde byla připravená Janča Boberová a střelou z první poslala míček na bránu. Gólmanka se sice míčku dotkla, ale gólu nezabránila. Jako poslední rozvlnila síťku v brance domácích Yvonka Dostálová po nahrávce Míši Žákové. Do konce zápasu už zbývalo 5 minut, které si Buldočky pohlídaly a zkoušely ještě vstřelit desátý gól.
Po závěrečné siréně bylo tedy skóre 1:9 z pohledu domácích a tak Buldočky mohly spokojeně odjet zpět do Brna s dalšími třemi body do tabulky. 



Foto: fbc aligators, dagmar horakova