Ženy postoupily do dalšího kola play-off

Ženské áčko o víkendu porazilov prvním kole play-off Aligators 2:0 na zápasy.
B r n o - Ženy si rivala z Šitbořic vybraly, protože chtěly, aby jim hned první kolo play-off dalo co nejvíc zkušeností do dalších kol. Sobotní zápas, který doprovázela opravdu skvělá atmosféra dvou fanouškovských kotlů, začal poměrně opatrně. Oba týmy hrály poměrně vyrovnaný florbal, ale zápasu zatím dominovaly obrany. Jako první rozvlnila síť až téměř minutu před koncem třetiny Simona Neméthová. Buldočky v první třetině přestřílely soupeře 7:2.

Do druhé dvacetiminutovky vstoupily oba týmy výrazně aktivněji, a o šance na obou stranách nebyla nouze. Buldočky skvěle držela brankářka Marková, ale na střelu ze středu od Kláry Jahodové bohužel nedosáhla ani ona. Do konce třetiny jsme ještě mohli vidět, jak se hra začíná přiostřovat a napětí play-off by se dalo takřka krájet.

Do třetí třetiny vstoupily výrazně lépe buldočky. A v nastoleném tempu pokračovaly celou třetinu. Aligátorky, které se prakticky nedostaly s míčkem na florbalkách za polovinu hřiště, ale svědomitě bránily a tak nedovolovaly domácím jít do vedení. Urputnou obranu soupeřek překonala až v 58. minutě Romana Bačová střelou z první k tyči. To ovšem překvapivě nebyl poslední gól zápasu. Po timeoutu se v 59. minutě z dorážky k vyrovnání dostala Petra Drápalová a vypadalo to, že uvidíme prodloužení. To se ovšem nelíbilo Evě Staré, která 40 vteřin před koncem základní hrací doby střílela vítěznou branku.


Bulldogs Brno - PRAMOS Šitbořice FbC Aligators  3:2
branky: 19. Simona Némethová, 58. Romana Bačová, 60. Eva Stará - 36. Klára Jahodová, 59. Petra Drápalová; rozhodčí: Jan Ptáčník - Petr Gál; vyloučení: 4:3; využití: 0:0; diváků: 102; zásahy brankářů: Markéta Marková 11 - Tereza Harčárová 20; po třetinách: 1:0, 0:1, 2:1;

alig.jpg

V zápase na hřišti soupeře šly buldočky do vedení už po šesti minutách, když se přesně trefila juniorka Pavlína Bačová. Zápas měl velice podobný průběh jako ten sobotní v Brně. Do konce první třetiny už jsme branku neviděli, a do šaten se tak šlo za stejné situace jako v sobotu.

Do druhé dvacetiminutovky vstoupily lépe hostující hráčky a k překonání Harčárové stačila jen trocha toho sporotovního štěstíčka. Ve druhé třetině měly oba týmy výhodu přesilové hry, ovšem ani jednomu z nich se nepodařilo ji patřičně využít. Zápasu dodávali opět skvělou atmosféru úžasní fanoušci. Ve druhé třetině gól nepadl a to hlavně zásluhou brankářek Harčárové a Sabiny Dořáčkové.

Ve třetí a poslední třetině této série byly úspěšnější buldočky. Nejprve na 2:0 zvyšovala svým druhým zásahem v tomto zápase Pavlína Bačová. Pět minut před koncem na 3:0 zvyšovala Linda Detková a bylo hotovo. Aligátorky pak bohužel stihly ještě smazat čísté konto Dvořáčkové, když se trefila Veronika Martincová. Ale na konečných 4:1 pak upravovala a zkompletovala si tak hattrick Pavlína Bačová.


PRAMOS Šitbořice FbC Aligators - Bulldogs Brno 1:4
branky: 59. Veronika Martincová - 7. Pavlína Bačová, 47. Pavlína Bačová, 55. Linda Detková, 60. Pavlína Bačová; rozhodčí: Marek Lačňák - Kryštof Máder; vyloučení: 1:2; využití: 1:0; diváků: 103; zásahy brankářů: Tereza Harčárová 22 - Sabina Dvořáčková 15; po třetinách: 0:1, 0:0, 1:3;

-Filip Volovec