Ženy na ostravu nestačily

V rámci 6. kola Extraligy žen buldočky doma přivítaly ostravské FBC.
B r n o - Začátek zápasu měl pro domácí přímo hororový scénář. Buldočky nejspíš trošku zaspaly vstup do utkání a v čase 2:18 už prohrávaly o tři branky. O minutu později sice gólový účet domácích otevřela Gabriela Komínková, ovšem netrvalo dlouho než Ostrava odpověděla a brněnská hala Sportpoint tak viděla 5 gólů během první čtyř a půl minuty. V 9. minutě se ke skvělému úniku probojovala Pavlína Bačová a po krásné kličce upravila skóre na 2:4. Do konce první třetiny se už však prosadily pouze hostující hráčky a do šaten se tak šlo za stavu 2:6.

To vstup do druhé třetiny už byl pro domácí o něčem jiném, nejdříve na 3:6 snižovala svojí další brankou Pavlína Bačová a o minutu a později potrestala vyloučení Ostravy Aneta Koláčková. Ostrava však dokázala opět odskočit na rozdíl třech branek a velké nebezpečí pro domácí představovala pětiminutová přesilovka po fauly Evy Staré. První branku ostravské přesilovky však vstřelila Pavlína Bačová a vykřesala tak opět naději na vyrovnání. Ostrava však jednou svoji dlouhou početní výhodu využila, a ještě jednou se prosadila těsně po jejím konci. A po druhé třetině tak na tabuly svítil stav 5:9.

Gólový účet třetí třetiny otevřela Ostrava již po necelé půlminutě a téměř tak potvrdila své vítězství. Do konce zápasu se ostravské FBC trefilo ještě jednou, a stav zápasu pouze upravila na konečných 6:11 Eva Stará


-Filip Volovec
sestřih branek