Ženy doma porazily Hradec i Vysoké Mýto

Ženské "áčko", v posledních zápasech skupiny 1. ligy žen, doma přehrálo jak druhý Hradec Králové tak i poslední Vysoké Mýto.
V sobotním zápase prvních dvou týmů tabulky šlo o hodně. Hostující Hradec byl pouhé tři body za buldočkami a přijel vyhrát. 

Už od první minuty byly jasné dvě věci, že zápas bude mít pořádně bouřlivou atmosféru a že si týmy nic nedarují zadarmo. První střely na bránu sice vyslaly domácí hráčky, ale síť poprvé rozvlnila hráčka hostujícího Hradce. Eliška Buchalová tak po asistenci Emy Bartůškové otevřela skóre utkání. Balónek na svých florbalkách držely především domácí hráčky, ale Hradec svým aktivním napadáním znepříjemňoval buldočkám život. Druhou nulu z výsledkové tabule smazala v 18. minutě Komínková svojí střelou od mantinelu. A do konce třetiny se buldočky ještě ujaly vedení, když skvělým napadáním vybojovala míček juniorská reprezentantka Pavlína Bačová a parádní kličkou do bekhendu otáčela skóre.

A stejně jako první třetina skončila, tak podobně ta druhá začala Pavlína bačová totiž vstřelila svůj druhý gól v zápase a poslala Bulldogs do dvoubrankového vedení. A s větším klidem na holích už mohla začít krasojízda. Buldočky přidaly na tempu a Hradec nepouštěli za polovinu hřiště. Hosté sice v polovině zápasu zvládli úspěšně ubránit oslabení, dalšímu gólu se ale stejně nevyhli. V 31. minutě totiž už na 4:1 zvyšovala Gabriela Komínková, a o dvacet vteřin později na rozdíl čtyř branek upravovala Anička Bachratá. Do konce druhé dvacetiminutovky, i přes velký tlak domácích, branka nepadla a tak se šlo do šaten za stavu 5:1.

Do poslední periody tak šly domácí s relativně pohodlným náskokem. Spokojeny ale zdá se nebyly. Další branku přidala ve 45. minutě Simona Neméthová po přihrávce od Žákové. Ta pak dvě minuty na to asistovala i u gólu Lindy Detkové. O další minutu později pak již na 8:1 zvyšovala Tereza Tomanová a bylo vidět, že domácí zápas velmi bavil. Ani po timeoutu hostů se ale hra příliš neměnila, v 51. minutě rozsvítila stav 9:1 na výsledkové tabuly Linda Detková a to opět po asistenci Michaely Žákové. Míša Žáková pak zápas, ve kterém už nasbírala tři asistence, zakončila svojí vlastní brankou a upravila tak na konečných 10:1.

Buldočky tak před naprosto fantastickou kulisou jasně porazily druhý tým tabulky, a v neděli si pohodlně poradily s posledním týmem tabulky 9:0, čímž zpečetily své vítězství ve skupině Východ.


-Filip Volovec