ŽENY A: Víkend ve znamení dlouhého cestování, prvního sněhu a také první bodové ztráty

O zachmuřeném listopadovém víkendu čekaly buldočí ženy dvě dlouhé cesty. Ta sobotní vedla do Rokytnice v Orlických horách na palubovku domácích FBC Dobruška a druhá nedělní na Valašsko do Vsetína, kde byl začátek utkání stanoven na brzkých 10:00. Jak se ženám za těchto podmínek vedlo?

  Ačkoliv je na sobotní cestě nezastihly obávané sněhové závěje a na místo dorazily včas, počkaly si ještě před zamčenou sportovní halou. Alespoň si domácí hráčky stihly ještě před zápasem rostáhnout plíce dávkou nikotinu.
  V chladné hale to chtělo pořádně zahřívací rozcvičku, kterou ale musely ženy zkrátit pro nedostatek času. Snad i to se podepsalo na první třetině, která byla z pohledu hráček Brna laxní a pomalá. Pomalým startem do zápasu daly brňanky takzvaně čuchnout domácím, které se snažily využít váhavý start soupeřek. Přesto skóre otevřela hostující Trnková. 12 vteřin před prvním odchodem do šatny ale z rozehrávky prostřelily domácí hráčky obranu Bulldogs a gólem do šatny vrátily skóre opět na nerozhodný začátek.
  Ve druhé části zápasu zahájila svoji střeleckou krasojízdu první brankou útočnice Žáková. Nedůraz na brankovišti Brna ale vyústil znovu ve vyrovnání stavu domácími. Aby se hráčky Bulldogs dostaly více do zápasu, zvolili trenéři variantu hry pouze na dvě pětice, což už neumožnilo brňankám na střídačce mezi střídáními usnout. Střeleckou formu na sobotu vyladila nejlépe již zmiňovaná Žáková, která přidala svojí pověstnou střelou zpoza těla další branku a konečně se odcházelo do šatny za stavu, který byl příznivější Brnu.
  Začátkem třetí třetiny symbolicky třetí trefou zpečetila hattrick Žáková. Konečně se roztočil brněnský kolotoč a brňanky rozvířily pohyb na hřišti, z čehož vytěžily ještě dvě branky, tentoktát z čepele Detkové a Honcové. I zásluhou výborně chytající golmanky Markové soupeřky procedily za její záda již pouze jeden gól a do Brna tak putují za výhru 6:3 další cenné body.

  V neděli ženy absolvovaly výjezdní utkání do Vsetína, kde už na ně čekal soupeř - Florbal Vsetín. Cesta byla opět dlouhá, ale i přes brzké vstávání příjemnější než den předešlý. Když posádka, složená ze čtyř buldočích aut konečně dorazila na místo, hala už byla otevřená a ženy se mohly začít rozcvičovat. I přesto, že rozcvička byla kvaliatnější než den předešlý, začátek utkání buldočky podcenily. Vsetínské hráčky nasadily rychlejší tempo a to se podepsalo na výsledku hned v polovině první třetiny, kdy padla první branka, a to do sítě brňanek. Poté se hra přelévala ze strany na stranu, ale naším ženám chyběl aktivní přístup a chtíč vyrovnat.  Na konci první třetiny sudí rozhodly a odpískaly samostatný nájezd a poté hru 5 na 3 ve prospěch Bulldogs. Zkušená Michaela Žáková se zhostila samostatného nájezdu, který bohužel neproměnila. Přesilová hra trvala dvě minuty, ale ani ostatním hráčkám Bulldogs se jí nepodařilo využít.
  Druhá třetina začala už lépe. Ženy se poučily z chyb a začaly se více soustředit. Tentokrát byly na míčku po většinu hry. Přestože tato třetina byla bezbranková, bulldočky si dokázaly vytvořit větší šance před bránou, kde bohužel nebyl nikdo na dorážku a golmanka si tak dokázala s míčkem lehce poradit.
  Ve třetí třetině se ženy konečně mohly radovat z gólu. Branku vstřelila Aneta Koláčková s asistencí Yvony Dostálové a bylo vyrovnáno na 1:1. Z nedůrazu na malém brankovišti však přibývaly nebezpečné situace, se kterými měla golmanka Markéta Marková plné ruce práce. V polovině třetí třetiny bulldočky inkasovaly druhou a zároveň poslední branku tohoto utkání. Přestože se za stavu 1:2 snažily vytvořit si dobré pozice na střelu a dorážet, vyrovnat stav se jim nepodařilo. Vsetín tedy utkání vyhrál a to hlavně díky skvělému výkonu brankářky Šimkové. Toto byl poslední zápas série Vsetín vs. Bulldogs v základní části 1. Ligy žen. Stav série 2:1 pro Bulldogs. 

 

Ženy si z tohoto víkendu připisují pouze 3 body do tabulky, ale i přesto jím stále náleží první místo s šestibodovým náskokem. Následující zápasy odehrají ženy do konce roku pouze na domácí půdě, kam jste všichni srdečně zvání. 

2.12. iBB vs. SK Jihlava
3.12. iBB vs. FBC Dobruška