Úspěšný víkend ženského áčka

Ženy se o víkendu vydali pro body do Jihlavy a do Světlé nad Sázavou.
První místo v tabulce a ještě jeden zápas k dobru? To není sen, to je realita v 1. lize žen. Buldočky si po výborném víkendu vzali zpět vedení tabulky. V sobotu se ženské "Áčko" vydalo pro body do Jihlavy a po teambuildingovém přespání se vydali vykrást i Světlou.

V Jihlavě buldočky začaly zápas skvěle. O jasné herní převaze v první části zápasu mluvilo i skóre, když po první 20 minutách svítilo na výsledkové tabuly krásných 6:0. V druhé třetině to ale tak slavné nebylo. Brno polevilo a hráčky Jihlavy se začínaly chytat tempa, ve 27. minutě i přišla branka domácích. Buldočky pak ovšem využily přesilovou hru a jakékoli drama odmítly. V poslední dvacetiminutovce si na začátku třetiny hosté přidali na své konto ještě dvě branky, a utkání v podstatě dohráli s míčkem na florbalkách. 

Druhý zápas se Světlou začal podobně jako ten první v Jihlavě, Buldočky se rychle dostaly do vedení a ujaly se oteží zápasu. Brno v podstatě nepouštělo Světlou k balónku a třemi góly v rozmezí minuty a půl na konci třetiny uhasilo jakékoli naděje na překvapení domácích. Ani ve druhé třetině se obrázek hry nijak neměnil. Buldočky pokračovali směle dál ve své exhibici a domácím nepůjčovaly míček. Největší chybou hostí byl určitě fakt, že nebyli tak produktivní jak by se asi předpokládalo. Utkání, které trenér Škubal okomentoval jako "tréninkové", si buldočky 100% pohlídaly a dokonce zápasu ještě tři branky přidaly a žádnou neinkasovaly. Poměr střel ve prospěch Brňanek byl neuvěřitelných 44:9.


-Filip Volovec