Obránkyně Monika Zamazalová "V prvním zápase jsme se praly úplně se vším."

Ženy mají úspěšně za sebou 1. kolo play off, které odehrály v uplynulém víkendu proti FBŠ Jihlava. První výhru vybojovaly v sobotu na domácí půdě 7:2 a pro druhou si v neděli putovaly k soupeři do Dolní Cerekve, kde zvítězily 12:1. I přes poměrně jednoznačné výsledky zápasů, s průběhem hráčky moc spokojené nebyly. S obránkyní Monikou Zamazalovou jsme si popovídaly o tom, kde viděla největší nedostatky, ale také o jejich extraligových zkušenostech.
Ahoj Mončo,

Nejprve gratuluji ke dvěma osmifinálovým výhrám a postupu do čtvrtfinále. Jak hodnotíš uplynulé dva víkendové zápasy? Byl mezi nimi nějaký rozdíl?


Ahoj, děkuji za celý tým ke gratulacím.

Předešlé zápasy se mi nehodnotí lehce i když byly vítězné. V prvním zápase jsme se praly úplně se vším, jak s rozehrávkou, tak s balonkem, ale hlavně samy se sebou. Ve druhém zápase byly tyhle aspekty na lepší úrovni a proto i skóre vypadá lépe, ale nepřesností jsme stejně nevyvarovaly. Mám pocit, že nám dělá problém hrát do plných a tvořit hru se soupeřem, který brání až na své polovině a proto se těším, až se setkáme s týmem ze druhé divize, kdy by tyto zápasy mohly být živější a takříkajíc “nahoru a dolů”.
 
V neděli jsi zaznamenala svůj první hattrick v dresu Buldoček, jak se ti hrálo tento víkend?

Jak už jsem zmínila v předešlé otázce, ani mě se nehrálo úplně nejlépe a míček mě začal poslouchat až ke konci utkání. Za hattrick jsem samozřejmě ráda, ale budu ještě raději, když se povede v zápase s těžším soupeřem. Tím to nechci snižovat, každej gól se počítá a hattrick ješět více :)
 
Na začátku jsi začínala v útoku, některé zápasy jsi odehrála na pozici centra a nyní nastupuješ v obraně, tak která role ti zatím vyhovuje nejvíce?

Je pravdou, že trenéři si semnou ze začátku nevěděli moc rady, ale jak to tak vypadá, místo na hřišti už mi našli :D Jak jsi zmínila, začínala jsem v útoku a hrála jsem tam vlastně celý život, ale se změnou týmu a nedůvěrou sama v sebe, jsem nepodávala dobré výkony. Když jsem nastoupila poprvé v obraně, tak sebedůvěra šla ještě níže, ale postupem času se to zlepšuje a začínám si být na hrišti jistější a snad i platnější. Největší změna a co se mi na hře v obraně líbí je, že mám celé hřiště před sebou, je tam více prostoru na překvapivé přihrávky a připravování gólových situací pro spoluhráčky. Takže musím říct, že se mi v obraně začalo moc líbit :D
 
 Jako jedna z mála v týmu máš i extraligové zkušenosti, několik sezón jsi odehrála za FBS Olomouc. V čem vidíš největší rozdíl mezi zápasy v 1. lize a zápasy mezi extraligovými týmy ve spodní polovině tabulky?

Úplně největší rozdíl vidím v tom, že v týmu Buldoček se vyhrává, kdežto v Olomouci jsme se na výhru hodně nadřely a kolikrát na ni musely i dlouho čekat. Co se týče hry jako takové, tak je extraliga mnohem rychlejší a v soubojích  tvrdší. V 1.lize, je v každém zápase mnohem více času na práci s balónkem, přístup hráček, které tě brání je pomalejší a soutěž jako celek je vyrovnanější. V každém zápase můžeme získat body, ale stejně tak i o ně přijít.
 
Svěříš se nám copak tě vedlo k tomu vyměnit dres extraligového FBS za dres prvoligového týmu a právě Bulldogs?

Ráda se svěřím. Nebylo žádným tajemstvím, že jsem do Olomouce za extraligou několik let dojížděla a ve spojitosti s mou prací v autodopravě, jsem to přestala fyzicky i psychicky zvládat, byla jsem vyčerpaná. Prvotně jsem chtěla s florbalem skončit úplně, ale jak už to tak bývá, tak ta kulatá věc a parta super lidí mi začala chybět. Nechtěla jsem hrát dál extraligu, ale něco časově méně náročného, abych si užila trochu volného času po změně zaměstnání.
A proč právě Buldočky? Pár holek jsem znala z turnajů a věděla jsem z vyprávění, že mají super tým a výborné fanoušky. No a nemohla jsem udělat Konkoláčkovi (Peťa Krejčíková pozn. autora :D) to, že když už budu hrát v Brně, tak někde jinde, než s ní v týmu :D
 
 
Díky za rozhovor a ať se daří!

Taky děkuji a těším se na skvělé fanoušky v dalších zápasech, které nás čekají :)
 


Zapište si do diáře, že další domácí utkání odehrají Buldočky na domácí půdě 17.3!!! Soupeř je zatím neznámý, západní divize má osmifinálové kolo teprve před sebou. Jakmile se jej dozvíme budeme Vás informovat.