Mikulášská šestibodová nadílka pro ženy A

Po delší odmlce domácích zápasů se v uplynulém víkendu ženy opět představili před svými fanoušky a nezklamaly! V sobotu je čekal zápas proti jednomu z jihlavských celků a to SK a v neděli se utkaly naposled v základní části proti soupeřkám z FBŠ Dobruška.
Sobota iBB vs. SK Jihlava 8:5 (3:0, 3:1, 2:4)
První třetina se nesla ve znamení střeleckých pokusů na obou stranách. Nicméně skóre otevřela až v 15. minutě Žáková po asistenci Ehlové. Do konce první třetiny potvrdily hráčky, nastupující v tomto zápase ve třetí lajně, že na lavičce jich je škoda a navýšili stav o dvě branky. V obou případech do branky usměrnila míček Boberová po asistenci Pevné.
Ve druhé třetině si Buldočky mohly vyzkoušet dvě přesilové situace, ve kterých navýšili nejen skóre, ale i procentuální úspěšnost, když jednu z těchto přesilovek proměnila Žáková po asistenci Bachraté. Ani hosté si nechtěli nechat ujít brankovou radost, ale naštěstí pro domácí se radovaly pouze jednou za třetinu. Stejně jako v první třetině umístily hráčky v černo -oranžové kombinaci mezi tyče celkem tři góly. Standardní situaci využila Honcová po teči náhozu Koláčkové a Pevná si připsala nejen třetí bod v zápase, ale i první střelenou branku za ženský A-tým, dodejme že po krásné střele od mantinelu přímo pod víko.
Buldočky naštěstí nastřádaly dostatečný bodový náskok během prvních dvou třetin, protože tu poslední prohrály v poměru 4:2. Protihráčky z Jihlavy se nerozpakovaly a do brány domácích umístily míček již po 32. vteřinách od úvodního buly a další gól přidaly za necelé dvě minuty. Na to trenéři reagovali oddychovým časem, který přinesl větší klid a rozvahu na buldočí hokejky. Do konce třetiny se prosadila ještě Žáková a Koláčková, takže po závěrečním hvizdu na světelné tabuli svítilo skóre 8:5 pro domácí. 

Neděle iBB vs. FBŠ Dobruška 9:5 (5:2, 3:1, 1:2)
V neděli se ženský A-tým Buldoků střetl na domácí hale s celkem FBC Dobruška. Už od úvodního buly bylo zřejmé, že to bude boj doslova až na krev.  V první třetině Buldočky nenechaly nic náhodě a rovnou pěti vstřelenými góly rozhodly o dalším vývoji zápasu. Po dobře sehraných akcích Detkové- Bachraté (1:0) a Koláčkové- Honcové (2:0) přišel v rychlém sletu na řadu další gól naší sniperky Žákové (3:0) a nádherná akce našich nováčků Domonkosové- Vlachové (4:0). Střelecké představení domácího týmu zastavila až nešťastná teč obránkyně hostujícího týmu Bašové, která si vstřelila vlastní gól a připsala tak domácím týmu pátou branku. Celkem Dobruška v první třetině skórovala ještě 2x. Do šatny se odcházelo za stavu 5:2 pro domácí tým.
Druhá třetina se nesla spíše ve znamení vyloučení něž gólů. Hostující tým byl odeslán na trestnou lavici celkem čtyřikrát, z toho dokázaly Buldočky ovšem proměnit jen jednu přesilovou hru. Zápas byl okořeněn i hrou 4 na 4, kdy se dokázala střelecky prosadit Dobruška. Ale ani v této třetině se nedokázaly hostující hráčky zbavit smůly a opět skórovaly do vlastní branky po krásné střele Vlachové skoro z nulového úhlu. Druhá třetina skončila za stavu 8:3.
Začátek 3. třetiny a v podstatě i průběh celé poslední části byl z pohledu domácího týmu poněkud chaotický. Nedůsledné dodržování instrukcí trenérů a s hlavami v oblacích přesvědčených již o jisté výhře vedlo k obdržení ještě dvou gólů do domácí kasy. Buldočky se dokázaly prosadit pouze jednou a to duo Zamazalová-Žáková. Poněkud přiostřenější hra hostující Dobrušky vedla i ke krvavému zranění domácí hráčky Knotkové, avšak buldočí ženy se nenechaly rozhodit a dotáhly utkání do vítězného konce.  Konečné skóre 9:5. Nejproduktivnější hráčkou utkání se stala Michaela Žáková, která si připsala celkem tři body a ženy navyšují svůj bodový náskok ve vedení východní tabulky 1. ligy žen o 9 bodů.

Mnohokrát děkujeme fanouškům za MIkulášské překvapení v podobě balíčků a napečených bábovek.

Rádi bychom Vás pozvali na další domácí utkání, která se odehrají hned 16. a 17. 12. Zvláštní pozornost věnujte nedělnímu utkání ve 14:00 po kterém si s Vámi hráčky ženského A týmu půjdou rády užít vánoční atmosféru na brněnské trhy. Sraz bude ještě upřesněn na FB události. Předpokládejte mezi 17:00-17:30 na Moravském náměstí.