Začátek play-down buldokům nevyšel podle představ.

V prvních dvou zápasech play-down Bulldogs podlehli soupeři z Pardubic.
B r n o - V sobotním zápase Buldoci nevstoupili do první třetiny vůbec dobře, po třech brankách Martina Zozuláka, jedné brance Lukáše Slabého a korigování skóre od Jana Novotného totiž po 8 minutách hry Pardubice vedly už 4:1 a vyhnaly brankáře Mazánka z brány. Strašnou první třetinu stihl ještě jedním gólem do přestávky korigovat Jan Vojtíšek.

Do druhé třetiny už Bulldogs vstoupili zodpovědněji. Kdo ovšem ve druhé třetině vládnul, byli brankáři. Bartek několika skvělými zákroky držel Pardubice takřka na dostřel. Buldoci měli ve druhé třetině dvakrát výhodu přesilové hry, ani jednou ji však bohužel nedokázali zužitkovat.

Začátek poslední dvacetiminutovky byl pro buldoky hodně smutný, rozhodčí totiž neuznali pro vysokou hůl branku domácích a téměř okamžitě na to Pardubice zvyšovaly na 5:2. Buldoky celá situace evidentně namíchla, a bylo to poznat. Nejen že bylo domácích plné hřiště, ale dokonce Lukáš Mráz a Tomáš Kadavý svymi góly stáhli náskok Sokola na rozdíl jedné branky. Na konci zápasu však bohužel nařízené trestné střílení proměnil opět Martin Zozulák a do prázdné brány pak ještě přidal branku Adam Šmíd.


Bulldogs Brno - Sokol Pardubice 4:7
branky: 3. Jan Novotný, 13. Jan Vojtíšek, 46. Lukáš Mráz, 46. Tomáš Kadavý - 3. Martin Zozulák, 6. Lukáš Slabý, 7. Martin Zozulák, 8. Martin Zozulák, 44. Přemek Pakosta, 58. Martin Zozulák, 59. Adam Šmíd; rozhodčí: Jiří Dolanský - Vojtěch Sýkora; vyloučení:1:3; využití: 0:1; diváků: 173; zásahy brankářů: Jan Mazánek 3, Kryštof Bartek 4 - Martin Haleš 14; po třetinách: 2:4, 0:0, 2:3;


DSC00933.jpg

Vstup obou celků do nedělního utkání byl o poznání opatrnější, o čemž hovoří i bezbranková první třetina. Potvrzuje to i fakt, že oba týmy dohromady vyslali v první třetině na branku pouhých šest střel. 

Ve druhé třetině se začal zápas lehce přiostřovat a viděli jsme i několik vyloučení. Viděli jsme také ale bohužel první gól Pardubic po velké chybě při domácí rozehrávce si zkušeně počínal Adam Šmíd. Minutu poté mohli nabuzené Pardubice slavit i po druhé, o tyč se přesně trefil od mantinelu Daniel Škeřík. Velkou smůlou byl fakt, že ani tentokrát buldoci nedokázali využívat přesilových her.

Ve třetí třetině Pardubice zásluhou Adama Šmída zvyšovaly už na 3:0. Bulldogs ale šlápli na pedál a začali vytvářet na Pardubice velký tlak, v 46. minutě smazal nulu na kontě hostujícího brankáře Martin Grlický a o 3 minuty později na rozdíl jedné branky snižoval Lukáš Mráz. Domácí tým si dokonce zápasu vytvořil několik dobrých příležitostí, Sokol však žádnou další radost Brnu nedovolil a z Jižní Moravy si tak odváží vedení v sérii 2:0.


Bulldogs Brno - Sokol Pardubice 2:3
branky: 46. Martin Grlický, 49. Lukáš Mráz - 32. Adam Šmíd, 33. Daniel Škeřík, 44. Adam Šmíd; rozhodčí: Libor Gavlas - Lukáš Mikula; vyloučení: 2:4; využití: 0:0; diváků: 208; zásahy brankářů: Kryštof Bartek 12 - Martin Haleš 19; po třetinách: 0:0, 0:2, 2:1;


-Filip Volovec