Z přestřelky vytěžili buldoci tři body

Až v 18. kole zavítal na brněnskou půdu jeden z nováčků letošní Tipsport superligy, Kladno. Hráči z města proslaveného ocelí a hokejem patří k příjemným překvapením soutěže, protože oproti předsezónním předpokladům jsou schopni obírat o body i favority celé soutěže jako například Chodov. Navíc, někteří jeho hráči se drží na předních příčkách kanadského bodování a všemu šéfuje asi nejslavnější hasič v ČR Jan Zahalka ze střídačky. 
 
Že to Buldoci nebudou mít se ziskem tří bodů v zápase s Kladnem jednoduché, ukázal už úvod utkání. V prvních třech minutách si domácí sice vytvořili tlak a několik šancí, ale všechny pokryl obrovitý Cmíral v kladenské brance. A hned z první situace na polovině Brna Kladno udeřilo. Matador Soukup obral o míček za bránou Surkoše a rychle jej dopravil kolem levé tyče za Kuhna. Obrovskou šanci na vyrovnání měli Koutný a Alkki, ale ani jeden nedokázali trefit prázdnou branku. A tak v 10. minutě přišel další trest, když po ztrátě na polovině hřiště pelášil na Kuhna sám Nushart, brankáře si položil a pohodlně zavěsil backhandem. Zpět do utkání vrátila Buldoky chytrost Sládečka, když vypíchl ve vlastním obranném rohu zdlouhavou rozehrávku soupeře, vysunul na polovinu Ondráčka, který vzal zakončení v přečíslení na sebe a zleva trefil přesně na bližší tyč. Hned za minutu první útok domácích vyrovnal. Ondráček svedl důležitý souboj na levém mantinelu, míčku se zmocnil Coufal a našel před brankou volného Koutného, který jistě prostřelil Cmírala. Za další minutu šli domácí už do vedení, když Černoch našel zpoza brány Křivu, který zakončil nekompromisně. Černých 120 vteřin z pohledu hostů dokonal v čase 15:36 Coufal, když využil nabídku od Koutného, který se dostal k míčku hned po buly. Třetí a čtvrtou branku dělily pouhé tři vteřiny. Na začátku 18. minuty byl navíc vyloučen Klápa za faul na Surkoše, ale Buldoci sehráli svou přesilovku téměř bez střely a tedy i bez gólu.

Po 24 vteřinách druhé části byl vyloučen domácí Sládeček a hosté svou výhodu bleskově využili. Míček se se štěstím dostal od Klápy k Nushartovi, který zprava poslal míček mezi nohama padajícího Kuhna. Buldoci měli míček častěji na svých hokejkách, ale vedení pouze o jednu branku je nemohlo nechávat v klidu. Dvě velké šance měl těsně před bránou Křiva, ale v obou případech netrefil zařízení. Až v polovině zápasu zamknula druhá formace kladenské na jejich polovině a Žižka po pasu Mendreka propálil tahem vše. Jenže Buldoci polevili v koncentraci a hned v dalším střídání inkasovali. Při závaru nedokázala dostat obrana míček do bezpečí a tak si jej našel Klápa, který ze čtyř metrů překonal Kuhna. Zpět dvoubrankový náskok vrátil domácím klid Jirky Koutného, když si vyjel v dobré šanci na levou stranu a zavěsil kolem zakleknutých obránců a spadnuvšího brankáře. 

V čase 43:32 dokázali Buldoci zvýšit brankový rozdíl už na tři. Juhaňák přečetl rozehrávku, vyběhl si ze středu na levou stranu a vypálil tahem učebnicově „dvacet nad led“ na zadní tyč. Sedmý gól už byl dost na brankáře Cmírala, kterého nahradil jen o pár centimetrů menší Pech. Zpátky do zápasu vrátil Kladno volný úder ze 47. minuty, který rozehrál Burian na Louvara a ten podstřelil zeď i brankáře. Navíc, v čase 49:13 trefil od pravého mantinelu místo pod Kuhnovou rukou přesně Řehoř a bylo to jen o gól. Klid domácím vrátil Alkki, když z vlastního rohu projel hřiště až před kladenskou svatyni a střelou k pravé tyči překonal Pecha. Na 9:6 zvýšil Kadlec, když se po uvolnění Juhaňáka po pravém křídle dobře natlačil před brankáře a poslal míček do levého horního rohu. Minutu a půl před koncem ještě jednou Kladno snížilo, když Řehoř našel křížnou nahrávkou Nusharta a ten střelou z první zkompletoval hattrick. Poslední slovo měli ale domácí, když do opuštěné klece Kladna pečetil tři body pro domácí muž utkání Coufal.



venkovni_sablona-01.png

tahejsnami-web-–-kopie.png