Vydřené dva body v Ostravě

Své putování po hřištích soupeřů v základní části ročníku 2016/2017 zakončili Buldoci na hřišti FBC Ostrava. Utkání se odehrávalo před kamerami České televize v ČPP Aréně. Domácí potřebovali vyhrát, aby si s určitostí zajistili pozici pro play-off. Hosté z Brna zase chtěli získat 3 body, aby mohli v posledním kole zaútočit na čtvrtou pozici Vítkovic. 
 
Utkání od začátku postrádalo tempo. Ostrava se nikam nehrnula a Brňané zvolili spíše pasivní vysunutý obranný blok než intenzivní presing. A tak se šance rodily jen zřídka. Několik ojedinělých pokusů kryli bez problému domácí Laja a hostující Kuhn. V čase 17:51 fauloval unikajícího domácího hráče Koutný. Ostrava ponechanou výhodu využila k brejku, ten ale Bauer s Kuhnem stihli uhasit. Koutný tak putoval za katr a domácí měli možnost přesilové hry. Ostravské kombinace byly celkem bezradné a jejich střely spolehlivě absorboval brněnský blok. V čase 19:35 se ale vyhození hostů odrazilo před branku na volného Kuczeru, který míček poslal ze vzduchu kolem úrovně kolen za Kuhna.
Hosté zvýšili v druhém dějství aktivitu zejména na míčku a hned z kraje druhé třetiny se jim povedlo vyrovnat. Po rozehrávce z rohu našel Hrubý v brankovišti Ondráčka a ten ze vzduchu trefil za Lajova záda. Do pěkné šance se v polovině zápasu dostal z pravé strany Kadlec, ale jeho střela těsně minula přední tyč. V čase 31:56 byl vyloučen domácí Kuczera za hrubost a hosté mohli v přesile strhnout vedení na svou stranu. Střely Tichého ani Bauera ovšem do branky cestu nenašly a tak nakonec mohlo udeřit na druhé straně, když se dostával do šance domácí pointmaker Eichner, ale jeho pokus stihla brněnská obrana zblokovat. Druhá třetina tedy přinesla pouze vyrovnání a stav 1:1.
Ve třetí třetině už chtělo hrát pouze jedno družstvo a to Brno. Ostravané většinou vyčkávali za svou brankou a posílali dlouhé pasy vzduchem. Ty ovšem bez problémů sbírali brněnští obránci a zahajovali další zteč ostravského „betonu“. V čase 46:28 byl vyloučen domácí Klimscha, ale ani druhou přesilovku hosté nevyužili. V polovině třetiny si Brno vzalo oddychový čas, ale recept na domácí defenzívu ne a ne najít. Těsně k Lajovi se dostal Ondráček, ale tísněn nedokázal protlačit míček za něj. Obrovskou šanci připravil Coufalovi Koutný, brněnská 13 ovšem prázdnou klec přestřelila. A tak mohlo uhodit na druhé straně, kdy rozehrávku Bauera zachytili domácí, ale ani v situaci dva na jednoho nedokázali skórovat. V posledních třech minutách už se diváci pouze nudili, když sledovali, jak Ostrava drží míček výlučně za svou brankou.
O vítězi tak rozhodlo až nastavení. Hned z buly se dostal za trojici útočníků Koutný, posunul na pravý bok na Coufala, ten už měl odkrytou klec, ale hledal ještě na druhé tyči Mendreka, jehož zakončení šlo ale mimo tři tyče. Rozhodující gól přineslo dobré napadání domácí rozehrávky. Koutný zachytil míček směřující podél mantinelu na brněnskou polovinu, posunul na Sládečka, který nabil před prázdnou klec Mendrekovi. Tato akce zajistila pro Brno bod navíc v utkání nezvykle chudém na branky.

17038842_1221957357917815_4472292551090087274_o.jpg

tahejsnami-web-–-kopie.png