Vítkovice byly nad Buldočí síly

Netradičně v pondělí zavítal na brněnskou palubovku tradiční soupeř z Vítkovic. V posledních třech letech byly všechny duely mezi moravskými soky vyrovnané a nic jiného neočekávali diváci ani tentokrát. Bohužel, Brno výsledkově a ani herně ve čtvrtém kole s Vítkovickými nedokázalo držet krok.
Ze začátku bylo utkání vyrovnané. Brnu se celkem dařilo rychle překonat nepříjemný presing soupeře a vytvářet si nadějné pozice před Součkovou brankou. Hned ve druhé minutě se k odraženému míčku dostal na středu volný Křiva a svou první brankou v oranžových barvách poslal Brno do vedení. To drželi domácí v poklidu až do 11. minuty, kdy ovšem katastroficky rozehrála druhá obrana přímo na hole soupeře a Firda uklízel do prázdné branky. V 17. minutě rychle rozehrál Matejčík, vyslal do úniku Neheru a ten přehodil padajícího Kuhna. Za další dvě minuty potrestal další hrubku v rozehrávce Bräuer a Vítkovice tak šly do kabin s luxusním dvoubrankovým náskokem.

Úvod druhé části opět domácím vyšel. Hrubý se uvolnil v rohu a naservíroval Černochovi, který sice nadvakrát, ale překonal Součka. Za dvě minuty vrátil dvoubrankový náskok hostům až moc snadno Pešat. Buldoci to nevzdávali a v 34. minutě předvedl skvělý tah na bránu Tichý a také zaznamenal první branku za Bulldogs. Na konci třetiny ale předvedl svou rychlost Matejčík. Prošel po pravé straně a naservíroval na střed volnému Rýparovi. Vítkovice tak i po druhé třetině hlídaly dvoubrankový náskok.

Náznak brněnského tlaku ve třetí třetině a veškeré naděje na zisk bodů utnul celkem rychle znovu nejlepší hráč utkání Matejčík. Ten nejprve v klidu prošel z rohu přes tři kužely na střed a vymetl šibenici. Potom zakončil do prázdné branky brejk po zpackané rozehrávce brněnských v útočném rohu. Po 7. inkasované brance se pokusili brněnští něco s utkáním udělat za pomoci power-play. Sice se povedlo snížit další premiérovou trefou Fabiána, ale v obraně dělali Buldoci příliš mnoho chyb, které hosté nemilosrdně trestali. Skóre se tak zastavilo až za stavu 4:10.
 
itelligenceBulldogs Brno - 1. SC TEMPISH Vítkovice  4:10  (
po třetinách: 1:3, 2:2, 1:5)
branky: 2. Jan Křiva (Martin Grlický), 23. Václav Černoch (Vít Hrubý), 34. Milan Tichý (Martin Grlický), 52. Patrik Fabián (David Coufal) - 11. Ondřej Firda (Ladislav Gál), 17. Martin Nehera (Marek Matejčík), 19. Marek Bräuer (-), 25. Lukáš Pešat (Václav Komačka), 39. Josef Rýpar (Marek Matejčík), 44. Marek Matejčík (Martin Nehera), 47. Marek Matejčík (JosefRýpar), 52. Jan Šebesta (Lukáš Hájek), 57. Jan Šebesta (Lukáš Hájek), 60. Josef Rýpar (-)
rozhodčí: Jakub Nábělek - Radek Štengl
vyloučení: 0:0; využití: 0:0 
diváků: 400
zásahy brankářů: Filip Kuhn 15–Lukáš Souček 17;

tahejsnami-web-–-kopie.png