Ve Vítkovicích jsme tahali za kratší konec.

Hned od začátku první třetiny bylo jasné s jakou taktikou Buldoci do zápasu vstupují, komplexní obranou a bojovností dělali útočným lajnám soupeře velké problémy. Když už to vypadalo, že se do šaten odejde za bezbrankového stavu, vyběhl Lukáš Hájek z levého rohu, nahodil balonek do předbrankového prostoru a nešťastným odražením od jednoho z hostujících obránců poslal Vítkovice do vedení. Bohužel pro Bulldogs se tento velmi smolný gól opakoval i o zhruba minutu později, 7 vteřin před koncem třetiny, kdy takto podobně nahazoval míček pře bránu Delong a od nohy obránce zvýšil na rozdíl 2 branek.

I přes velmi povedenou první minutu druhé třetiny, kdy Brno dokázalo dvakrát nebo třikrát zatopit domácímu brankáři, se ale velmi rychle hry ujali Vítkovičtí a v podstatě do konce druhé třetiny Brněnské hráče do ničeho nepustili. Zhruba v půlce třetiny se podařilo domácím hráčům dát první “florbalový” gól, kdy z pravé strany po křižné nahrávce uklízel do prázdné brány Hájek. Čím se blížil konec třetiny, tím více Vítkovičtí tlačili. Do konce druhé dvacetiminutovky tak stihly Vítkovice přidat ještě dvě branky. Šebestova nepovedená střela s velikým štěstím doklouzala až za Bartekova záda. A opět velmi těsně před koncem třetiny prostřelil na bližší tyč Bräuer.

Do posledního dějství vlétli mnohem lépe hráči Vítkovic. Když hned v první minutě zvyšoval na 6:0 po krásně nahrávce Jastřembský. O zhruba 8 minut později přidával svůj druhý gól Bräuer. Vítkovická obrana ale patrně nechtěla udržet nulu, protože v první polovině třetí třetiny úplně přestala hrát. Buldoci se dostali do mnoha slibných situací a v 51. minutě po skvělé kombinaci smazal nulu na výsledkové tabuli Konečný. Vítkovice ovšem přidali do konce zápasu ještě dvě branky, nejdříve v čase 55:35 Adam Delong střelou k tyči, a poté stejně jako v obou dvou předchozích třetinách těsně před koncem zápasu střelou ze středu hřiště.

“Utkání jsme začali slušně, Vítkovice jsme nepouštěli do vyložených šancí, ale bohužel dvě šťastné branky na konci třetiny dostaly Vítkovice do sedla. Poté už to byla jízda jako na horské dráze a bohužel ani z minima šancí jsme se nedokázali prosadit. I přesto děkuji hráčům za to, že utkání odehráli až do konce. Gratuluji domácím k výhře.” - Takto se k zápasu vyjádřil jeden z trenérů, David Kyzlink.
Nyní už se můžeme těšit, že proti dalšímu ostravskému soupeři se nám na domácí půdě 16. Listopadu zadaří lépe.

(FV)