Trápení v Liberci

První třetina utkání se nesla v opatrném tempu. Hra se přelévala ze strany na stranu, ale družstva se spíše oťukávala. Tomu odpovídali stav, který byl po první siréně nerozhodný 1:1.
 
Druhá část byla o poznání živější. Především ze strany Liberce. V polovině utkání vedli domácí již 4:1. Když se Buldokům povedlo snížit, odpověděli liberečtí florbalisté další brankou. Rozhodující "čtyřminutovka" přišla na konci druhé třetiny. Nejdříve dostal brankář Honza Mazánek dvouminutový trest za hrubost, když udeřil domácího hráče, který jej atakoval v brankovišti. 
V oslabení padla do sítě Brňanů další branka což Mazánek neunesl >  5 + do konce utkání za nesportovní chování. Libereckým padlo na co sáhli a psychicky rozložení Buldoci nebyli schopní v podstatě ničeho. 6:2, 7:2, 8:2.
 
Třetí třetina už se spíše jen dohrávala. Buldoci se snažili s utkáním ještě něco udělat, gólmana domácích však překonali pouze dvakrát. 
 
 
Komentář trenéra Brna Davida Kyzlinka - dnes naprosté odevzdání výhry domácímu týmu Liberce, kolaps ve 2. třetině rozhodl o zápase.
Komentář trenéra FBC Liberec Filipa Hanžla - výkonově jsme navázali na předchozí tři utkání, a i díky přesilovkám jsme získali důležité 3 body. Přejeme soupeři dobrou cestu domů.