Superliga se opět rozběhla

V 13. kole zavítali Bulldogs na hřiště svého velkého rivala z posledních let. V páteční večer se v hale Na Děkance odehrál další z řady soubojů mezi zelenobílou Bohemkou a Brnem. Oba týmy jistě očekávaly po 12. kolech na svém kontě vyšší bodový zisk a tak se dalo čekat vyrovnané utkání a boj o každý metr zmenšeného hřiště Na Děkance. 
Před dlouhou pauzou byli Buldoci celkem rozjetí, když vyhráli několik utkání v řadě. O tom, jak se na nich přestávka kvůli MS v Rize podepsala, bylo jasno už po prvních minutách hry. Buldoci působili jako medvěd v zimním období. Špatný pohyb, pomalý návrat do obrany, nízké nasazení v osobních soubojích. Proto v hale nikoho nemohlo překvapit, když už po pěti minutách hry se na středu dostal k balónku osamocený Šárka, míček si přehodil na backhand a zavěsil nad nohu Kuhna. Za tři minutky prošel dlouhý pas za všechny brněnské hráče a Martin Šimek s Čihákem využili bez problémů situaci dvou na nikoho. V čase 9:10 bylo ještě hůř, když Bagin prošel přes střední pásmo jako nůž máslem a ze střední vzdálenosti prostřelil jak clonícího obránce, tak Kuhna. Brňané odpověděli v minutě 11., kdy Koutný dobře přečetl rozehrávku soupeře, předložil na levé křídlo Černochovi a ten mířil přesně k levé tyči. V tu chvíli to vypadalo, že Buldoci se zvedají a dostávají do zápasu, ale na konci 17. minuty totálně propadli při napadání a gólová akce Bohemians na 4:1, na jejímž konci byl Kuncman před odkrytou klecí, působila jako by domácí hráli proti kuželům.     

Od druhé třetiny se hra zklidnila, zejména proto, že Buldoci se již nepouštěli bezhlavě do presingu. Tím tempo hry poněkud opadlo a ubylo šancí. Perfektní zákrok si připsal v 27. minutě Kuhn, když na něj postupoval z levého křídla sám Šárka, ale kličku do beckhandu brněnský brankář přečetl a lapil. V 30. minutě už ale na backhandovou střelu Martina Šimka nedosáhl a vypadalo to, že Bohemka si v pohodě dojde pro tři body. Od této chvíle už na hřišti začalo existovat jen jedno mužstvo. V čase 33:07 byl důsledný při sledování odražené střely Koutný, s ničím se nepáral a míček plácnul z velkého úhlu zpět na branku. A míček skončil za zády Hyršla. Na začátku 38. minuty vypíchl míček na půlce Bauer a řítil se z leva sám na branku domácích. Vypadalo to, že prováhal nejlepší moment ke střele, Jirka ale obkroužil branku a backhanem zavěsil. Za necelou minutu se situace opakovala, ale tentokrát Bauerovo přehození brankáře těsně minulo domácí klec.  

I ve třetí třetině počítali šance jen černo-oranžoví. Už po čtyřech minutách se jim podařilo snížit na rozdíl jediné branky. Sládeček vybojoval v obraně míč a posunul na Koutného do leva. Ten v situaci dva na jednoho zvolil střelu, která sice zasáhla Hyršla do ramena, ale přes něj se překulila až do brány. Na vyrovnání se čekalo do 48. minuty, kdy agilní Sládeček chytře nahodil míček od poloviny do předbrankového prostoru, kde jej tečoval Grlický mimo dosah brankáře. Od této chvíle se obě strany se soustředily spíše na bránění. Ze strany domácích zahrozili jen Marttin Šimek, když se protáhl po pravém křídle, ale jeho střela mířila vysoko nad. Nebezpečnější pokus vyslal na Hyršla Mendrek minutku před koncem, ale ani on ani dorážející Hrubý neuspěli.
Proto utkání dospělo až do prodloužení. Většinu času drželi míček na svých hokejkách Brňané, ale velké šance si nevytvářeli. Až necelou minutu před koncem prodloužení nahodil míček před branku Bauer a ten se patrně od nohy Coufala odrazil za záda Hyršla.   

Fbš Bohemians– itelligence Bulldogs Brno 6:4
branky:
6. Jakub Šárka (Martin Poláček), 9. Martin Šimek (Pavel Čihák), 10. Vojtěch Bagin (Lukáš Kuncman), 17. Lukáš Kuncman (Vojtěch Bagin), 30. Martin Šimek (Patrik Kieler) – 11. Václav Černoch (Jiří Koutný), 34. Jiří Koutný (David Coufal), 38. Jiří Bauer (-), 45. Jiří Koutný (David Sládeček), 48. Martin Grlický (David Sládeček), 64. David Coufal (Jiří Bauer); rozhodčí: Lukáš Svrček – Radim Walliczko; vyloučení: 0:0; využití: 0:0; diváků: 204; zásahy brankářů: Tomáš Hyršl 13  - Filip Kuhn 11; po třetinách: 4:1, 1:2, 0:2, 0:1;