Stav série 1:1

O víkendu se rozběhl boj o záchranu v nejvyšší domácí soutěži. Buldoci začali dvěma utkáními ve Znojmě. 
První utkání play-down začalo velmi dobře. Již ve třetí vteřině otevřel skóre kapitán Buldoků, Jirka Juhaňák, který využil nepozornosti znojemských pohotovou střelou z volného úderu. Další branku přidal po průniku kolem mantinelu Luděk Ondráček. Poté se hra lehce srovnala. Převahu Brňanů dokumentuje jasně počet střel 5:16.
Druhou část začali Buldoci oslabením, které však přečkali bez úhony. Po necelých pěti minutách hry se trefil opět Luďa Ondráček jemuž naservíroval míček před prázdnou branku Petr Kadlec. Téměř v polovině utkání se prosadili také domácí. Po rychlé akci snížil Novák. Netrvalo dlouho a skóre se opět měnilo. Navrátilec so sestavy Bulldogs Zdeněk Drápal poslal dlouhý míček na polovinu soupeře. Ondráček jej zpracoval a přenechal naběhnutém Černochovi – 1:4. Ve zbytku třetiny pak dominovali Znojemští. Za poslední 3 minuty hry se jim povedly nasázet tři branky a srovnat stav utkání na 4:4.
Ve třetí části se Buldoci vrátili ke „své“ hře a bylo to poznat také na světelné tabuli. Do vedení poslal Buldoky Jirka Bauer, který tak odčinil své vyloučení na konci druhé třetiny. Další branku přidal Mira Kladivo. Brankový účet následně uzavřel muž, který jej otevřel, tedy Jirka Juhaňák.

Znojmo vs. Bulldogs 4:7

Trenér hostů Kohút: "V 1. třetině jsme se drželi svého plánu a domácí k ničemu nepustili. Určitě nám pomohl úvodní rychlý gól. Ve 2. třetině přišla hlušší pasáž hry, kdy jsme nehráli dobře na míčku a polevili v koncentraci do obrany, čehož domácí využili a vyrovnali. Ve 3. třetině se náš výkon zlepšil a dokázali jsme vyhrát. Zítra nás čeká daleko těžší zápas něž dnes a už od teď se na něj připravujeme. Děkuji hráčům za výkon.

Trenér domácích Šťastník: "Velmi těžký zápas v super atmosféře. Bylo tam dnes několik faktorů, které rozhodly zápas. Bezprostředně po utkání těžko hodnotit. Čeká nás dlouhá noc u videa, abychom zítra byli lepší. První třetinu jsme neměli potřebné nasazení a to se pak těžko honí. Zítra prostě musíme být lepší, jinak těžko uspějeme. Díky skvělé pětistovce fanoušků za podporu."
 
 
 
Druhé utkání bylo o poznání klidnější. Alespoň co se branek týče. Jako první se trefili domácí. Vingl branky Honzy Mazánka vymetl Novák. Srovnat se povedlo Buldokům v 15. minutě. Mira Kladivo nastřelil míček před branku, kde ho ze vzduchu poslal za záda domácího brankáře Luďa Ondráček. To bylo z Buldočí strany, bohužel, vše. Prosadilo se již jen Znojmo a to v sedmačtyřicáté minutě. V utkání tak zvítězilo Znojmo 2:1, které srovnalo stav série na 1:1.
 

Znojmo vs. Bulldogs 2:1

Trenér hostů Kohút: "Čekali jsme dnes těžší zápas než včera, což se potvrdilo. I přes to jsme dokázali zachytit tempo a důraz soupeře. Neproměnili jsme šance, které jsme si vytvořili nebo jsme je zbytečně přehrávali. Děkuji hráčům za výkon a nazdar bazar."

Trenér domácích Šťastník: "Až dnes jsme podali výkon hodný vyřazovacím bojům. Bylo to rychlé, tvrdé a mělo to patřičný náboj. Dnešní zápas se musel divákům líbit. Takovéhle Znojmo si představuji. Díky hráčům za bojovný výkon a divákům za vynikající podporu. V Brně přidáme ještě branky!"