Sezóna začíná



Buldoci v sobotu vstoupí do dalšího ročníku domácí nejvyšší soutěže - Tipsport Superligy.
 Začátek nové sezóny sebou přináší také nového generální partnera nejvyšší soutěže v Česku. O novém partnerovi a změně názvu soutěže se více dočtete na ČESKÉM FLORBALU.



Buldoci název neměnili, řada změn se ale před začátkem sezóny udála. V létě přišel do týmu slovenský reprezentační brankář Rudolf Turiak a v září potom pardubický střelec Radek Krajcigr. Oba dva jsme pro vás vyzpovídali.

 

Radek-Krajcigr.jpgAhoj Radku, proč jsi zamířil právě do Bulldogs, co tě k tomu vedlo ?
1) Na jižní Moravu mě přivedly zejména osobní důvody pracovní povahy a Bulldogs Brno se mi jevilo jako sympatické řešení nově vzniklé situace, kdy jsem z těchto důvodů musel odejít z Pardubic.
 
Jak se v Bulldogs cítíš, nové prostředí, nový kolektiv ?
2) V novém prostředí se teprve rozkoukávám. Můj příchod do Bulldogs je provázen celou řadou změn, postupně si zvykám nejen na nové město, ale zejména na jiný herní systém, než na jaký jsem byl doposud zvyklý, a své nové spoluhráče teprve poznávám. Ale všichni tu jsou ke mně milí a nápomocní, takže věřím, že si brzy zvyknu a v Brně se mi zalíbí :-)
 
S A-Týmem jsi odjel na soustředění do švýcarska, jak se ti tam líbilo, odvezl jsi si nějaké zkušenosti ?

4) Švýcarské turné byla obrovská florbalová zkušenost, protože jsme měli možnost sehrát čtyři velice kvalitní utkání s tamní špičkou, z nichž se nám podařilo tři vyhrát. Pro mě osobně se jednalo o první vzájemné zápasy na takovéto úrovni a doufám, že nebyly poslední.
 
Těšíš se na novou sezónu ?

5) „Tak určitě!“ J Každopádně je blížící se začátek této nové sezony doprovázen lehčí nervozitou, protože jsem sám zvědav, jak se mi bude v novém dresu dařit.
 
Jaký máš s A-týmem cíl do sezóny ?

6) Cíl je jasný, moc rádi bychom se podívali do O2 Areny, avšak nikoli jako pouhý diváci :-)



Rudo, na tebe máme podobné otázky.
Rudolf-Turiak.jpgJak ses dostal do Bulldogs ?
Brno som kontaktoval cez trénera Petra Koutného. Bol som pozvaný na 2 letné turnaje a po nich som absolvoval s chalanmi augustovú letnú prípravu.

Jak se ti v Bulldogs trénuje, jaký je pro tebe kolektiv ?
V Žiline sme mali tréningy na veľmi dobrej úrovni a aj vďaka tomu bol začiatok o niečo ľahší. Tréningy ma bavia, sú v tempe a som rád, že sa mám kde zlepšovať. Kolektív je výborný, je vidno že je to dobrá partia ktorá nemá problém pomôcť nováčikom.

 Dostal jsi také nastarost Juniorské a Dorostenecké golmany, Jak tě to baví ?
Som veľmi rád že som ich mohol trénovať na campe. Dával som im tréningy ktoré som sám absolvoval v repre a ktoré mi nesmierne pomohli. Myslím si že to golmanov bavilo a pokiaľ to bude možné, rád by som to v budúcnosti zopakoval.

 Kde v Brně pracuješ ? Nebo stále studuješ ?
Momentálne začínam na Masarykovej univerzite na Fakulte informatiky. Brno bola priorita hlavne kvôli škole, som rád že ma prijali.

Jsi ve Slovenské reprezentaci, teď jste měli soustředění, připravilo tě to na sezónu ?
Reprezentačné zrazy dajú človeku vždy veľa, je to skvelá skúsenosť. Motivuje ma to k lepšiemu prístupu a práci. V poslednej dobe sa mi chytá čoraz lepšie a hlavne viem, na čom všetkom mám ešte zapracovať. 

Těšíš se na novou sezónu ?
Samozrejme, bude to pre mňa niečo úplne nové a iné. Dúfam že na začiatku mi pomôže striedavý štart, ktorý sa stále vybavuje.