S otrokovicemi rozhodla druhá třetina

Derby začalo pro Buldoky slibně. V polovině první části se dostali dovedení zásluhou Luďka Ondráčka. Pár šancí se pak objevilo na obou stranách. Ani jeden z gólmanů však do přestávky neinkasoval.
Panterům se podařilo srovnat hned z kraje druhého dějství. Už po 40 vteřinách se prosadil hostující Jurčík. Bohužel to nebylo všechno, V polovině utkání již byli otrokovičtí ve vedení 1:3 a do přestávky stihli ještě další dvě branky.
Ve třetí třetině se Buldoci snažili utkání zvrátit, Míček jim však vůbec „nelepil“ a trefit bránu byl nadlidský úkol. Snížení přišlo až v pětapadesáté minutě z hokejky Jirky Bauera. Další branky už Buldoci nepřidali.
 
Bulldogs vs. Panthers 2:5

 
Komentář trenéra domácích Davida Kyzlinka
Zápas jednoznačně rozhodla druhá třetina. Kvůli tomu že jsme odstoupili od naší taktiky.
 
Komentář trenéra hostí Karla Ševčíka
V první třetině byla znát herní pauza po svátcích a trošku pomaleji jsme se dostávali do zápasu. Čekali jsme, že Brno nás bude zkoušet presovat, ale celkem jsme se s tím vypořádali. Postupně jsme dostali zápas pod kontrolu a v některých momentech bylo znát, že už hráči trošku šetří síly na zítřejší těžký špíl se Spartou. V poslední třetině bylo pár vyložených šancí na obou stranách, výborně zachytal Michajlovič. Čekal jsem závěrečný nápor Brna a hru v šesti, naštěstí nám to soupeř ulehčil a nemuseli jsme jít v závěru na krev. Soupeři děkujeme za zápas.