Rozhovor s Tomášem Kadavým

Minulou sezónu již nastupoval jako hráč A-týmu, který se zachránil na poslední chvíli v Havířově. Dnes hraje za A-tým, který prošel výraznou změnou. Junior Tomáš Kadavý.
Ahoj Tomáši, uplynulé dva kola přinesly mnoho branek, bohužel do naší sítě. Jaké bylo páteční utkání s aktuálním mistrem celé soutěže? 
Ahoj. Utkání s Mladou Boleslaví bylo již podle očekávání nesmírně těžké. Před zápasem jsme si řekli, že bychom rádi soupeře potrápili a hráli o výsledek až do poslední minuty, to se nám ovšem nepodařilo a soupeř většinu času kontroloval zápas a konzistentně přidával branky do naší sítě. I přes nepříznivý výsledek bych ale tento zápas negativně nehodnotil. Měli jsme možnost zahrát si proti nejlepším hráčům v České republice a nasbírat cenné zkušenosti, které snad využijeme proti týmům, se kterými máme reálnou šanci uhrát dobrý výsledek a vybojovat nějaké body.
 
Druhý víkendový zápas - Liberec. Dlouhé cestováni a náročný zapas, který bohužel dopadl 10:3. Tvůj pohled na zápas?
V neděli nás čekal další venkovní zápas, tentokrát proti Liberci a s tím i spojena 5 hodinová cesta v autobuse. Před zápasem jsme si věřili, že bychom mohli alespoň jeden bod do Brna odvézt. Tomu nasvědčovala i celkem vyrovnaná první třetina, která bohužel nakonec skončila 3:1 v náš neprospěch. Poté přišel propad naší hry spojený s řadou osobních chyb a celkovou únavou z dlouhé cesty. Zbytek zápasu byl Liberec výrazně lepší a zaslouženě vyhrál.
 
Minulost je velmi důležitá a my bychom ji rádi věděli - začátek kariéry Tomáše Kadavého?
S florbalem jsem začal v 7 letech přímo v klubu Bulldogs Brno a postupně jsem se dostal přes všechny věkové kategorie až do mužského A – týmu, kde momentálně hrají svoji druhou sezónu.
 
Rovnou z juniorské kategorie do Tipsport Superligy. Jaký byl první zápas?
Na první zápas budu ještě asi dlouho vzpomínat. Bylo to první kolo minulého ročníku Superligy proti tehdy mistrovskému Chodovu, které se navíc hrálo v domácí hale. Pro mě to bylo naprosté překvapení, že jsem mohl do takového zápasu vůbec zasáhnou, protože jsem se po odchozené letní přípravě s juniorkou dostal až na poslední chvíli do mužského A – týmu. Zápas jako takový byl výborný, ve kterém jsme dlouhou dobu vedli a soupeř dokázal vyrovnal až ve hře bez brankaře. Nakonec jsme bohužel prohráli na nájezdy, ale i přesto jsem měl dobrý pocit.
 
 MAD_0001.png

V průběhu své kariéry máš určitě mnoho zážitku. Jaký je největší? 
Můj největší zážitek je jednoznačně zlatá medaile z juniorské kategorie na turnaji Czech Open. Kde jsme nejdříve vyhráli snad až v 11. sérii nájezdů semifinále proti Ústí nad Labem a následně jsme na vítězné vlně porazili ve finále ostravské FBC. Za zmínku ještě rozhodně stojí třetí místo na Švédském turnaji Gothia a také třetí místo z mistrovství České republiky starších žáků v Pardubicích, které je prozatím mým nejlepším výsledkem v celostátních soutěžích.
 
Sezóna je dlouhá a bolestivá. Jak odpočíváš a relaxuješ? 
O volném čase se snažím co nejvíce regenerovat a odpočinout si jak po fyzické, tak také po psychické stránce. Občas se zajdu vyplavat do bazénu, nebo se jdu jenom natáhnout do vířivky, či do všemožných typů saun. Ale najít si volný čas pro kvalitní odpočinek je především kvůli škole nesmírně složité. 
 
Další domácí zápas tě čeká v neděli 7.10. proti Pardubicím. Jak pozveš diváky na tohle utkání a co očekáváš?
Očekávám kvalitní utkání, ve kterém si myslím, že bychom mohli pomýšlet na body, případně i dokonce na výhru. Protože Pardubicím se v letošní sezóně také zrovna dvakrát nedaří a na venkovním hřišti jsou obvykle slabší než doma.
Proto bych diváky rád pozval 7. 10. v 17:00 na MSH Vodova, kde budeme bojovat o druhé vítězství v této sezóně. 
 
Rozhovor před 8. kolem Tipsport Superligy máme za sebou. Přijďte podpořit Bulldogs Brno na cestě za dalším vítězstvím.

Představení soupeře - PARDUBICE