Rozhodně se nám lépe dýchá

Od začátku své florbalové kariéry hraje za Bulldogs Brno. Již v juniorském věku se podíval na palubovky Tipsport Superligy. Sezóna 2017/18 znamenala pro dnešního hosta velký progres a možnost. Dnes si představíme Michala Pešáka.
Ahoj Michale, v posledních dvou zápasech jste vyhráli nad Českou Lípou a Pardubicemi. Jak hodnotíš obě utkání?
Tyto dva velmi důležité zápasy jsme zvládli na jedničku a to ziskem 6 bodů. Zápas s Pardubicemi byl dlouhou dobu velmi vyrovnaný a čekalo se, kdo udělá první chybu. I za nepříznivého stavu jsme stále věřili, že tento zapas můžeme zvládnou. Povedlo se nám to díky výborným divákům, kteří vytvořili skvělou atmosféru.
Česká Lípa je známa velmi tvrdou hrou, až někdy za hranici pravidel, což se potvrdilo i v tomto zápase. Bojovnost a florbalová kvalita byla na naší straně a společně jsme zapas dotáhli ke 3 bodům
 
Dvě další vítězství znamenají posun v tabulce na aktuálně 10. místo. Dýchá se lépe, když jste se odlepili od spodní části tabulky?
Rozhodně se nám lépe dýchá, než kdybychom byli na posledním místě. Ale tabulka a sezóna je hodně dlouhá. Bude se rozhodovat až v druhé polovině. Touto pozicí se nesmíme uspokojit, ale stále pracovat na naší hře a posouvat se se vpřed.
 
Ty jsi začínal s florbalem v Brně, přesněji v Bulldogs. Jak vzpomínáš na první tréninky?
Své florbalové začátky si moc nepamatuju, ale jedna vzpomínka zůstala. Moji rodiče mi kupovali první hokejku od legendy Bulldogs Brno “Bubáka” (Petr Kadlec) se kterým jsem měl jedinečnou možnost si zahrát v jednom týmu.
 
MAD_0354.png
 
Jaký je tvůj nejsilnější zážitek z florbalu? Pamatuješ si na něj? 
Asi jako největší zážitek beru zlatou medaili z juniorského Czech Open 2016. Dále pak řadím vysoko třetí místa z mistrovství ČR v Pardubicích a švédský turnaj Gothia cup.
 
 
První výjezdní utkání je naplánováno v Hodoníne. Střetnete se tam s lídrem tabulky. Co očekáváš od utkání?
Co se týče atmosféry tak očekávám plnou halu skvělých diváků, kterých v Hodoníně je nespočet. Hraje se na menší ploše, na kterou není většina z nás zvyklá, ale očekávám velmi tvrdý, ale čistý florbal o každý centimetr hrací plochy.
 
V minulé sezóně jsi odehrál i play-down. Co tě hned napadne, když se řekne Znojmo a jak vyhrát v tomto utkání?
Minuly rok jsem v sérii play-down proti Znojmu nenastoupil, ale z tribuny jsem viděl mladý tým doplněný o zkušené borce. Klíč k úspěchu v zápase bude kvalitní obrana a samozřejmě nastřílet víc gólů než soupeř.
 
Očekávání a klíče k vítězství známe. Jak již bylo psáno, další utkání:
 
26.10 – SH TEZA Hodonín – 19:00 – Bulldogs Brno vs ACEMA Sparta Praha
28.10 – MS Vodová Brno – 17:00 – Bulldogs Brno vs ZJ Znojmo LAUFEN CZ