Osmifinálovou skupinu vyhráli Brňané

Po druhé v pěti dnech přivítali Buldoci na své palubovce Otrokovice. A po druhé to nebylo v tradičním domácím prostředí v hale ve Vodově ulici. Pro třetí utkání skupiny Poháru ČFbU nastoupili brněnští florbalisté v hale SportPoint na Sportovní ulici. Vzhledem k tomu, že oba týmy měly před utkáním šest bodů, bylo jasné, že kdo v utkání vyhraje, půjde do čtvrtfinále z prvního místa ve skupině.
Otrokovice sužované rozsáhlou marodkou nepřivezly do Brna několik svých tradičních opor. V modrobílých barvách tentokrát nehrála jména jako Uhrinovský, Michajlovič, starší z bratrů Nagyů Michal nebo Sovják. Ani Buldoci nenastoupili v optimálním složení, zranění nepustilo do zápasu Tichého a až na jedno střídání Grlického. Od začátku se ale projevovala větší kvalita šíře brněnského kádru. První branku v utkání zrežíroval Juhaňák, když nejprve nakreslil postupný útok své pětce na lavičce na tabulku a potom byl důležitou součástí trustu Žižka – Sládeček – Juhaňák – Mendrek – Kadlec – Juhaňák – prázdná branka. Za chvíli navíc využil svou oblíbenou střelou tahem přesilovku a bylo to dva nula. Otrokovice se nadechly v 11 minutě, kdy rychlý brejk využil střelec Jurčík. Náznak obratu ale rázně utnuli Buldoci hned v následující minutě, kdy se pouhých šest vteřin po sobě prosadili po pěkných souhrách Mendrek a Voltner. Do konce třetiny ještě navíc zakončil krásnou kombinaci v přečíslení tři na dva Hrubý a v úplném závěru skóroval dělovkou od půlky Bauer. 
 
S pětibrankovým náskokem vybudovaným v první třetině přišel mírný útlum ve hře Buldoků. Hráči namísto rychlé kombinace volili spíše individuální řešení a to na překonání bojujících Otrokovic nestačilo. Nutno podotknout, že Buldoci se skvěle vraceli do obrany a nepouštěli Otrokovice do vážnějších šancí. Jediná branka v druhé třetině přišla na začátku 29. minuty, kdy se Koutný vydal z pravého mantinelu směr brána, nejprve mu při střele balónek sice sjel z čepele, to ale hostující obranu rozhodilo a on tak mohl pohotově zakončit nad nohu brankáře Majricha. Krásnou šanci si vypracoval Hrubý, když vykoupal hned tři obránce soupeře, ale s brankářem bohužel těsně přehodil i břevno otrokovické klece. Ve 37. minutě šel na trestnou lavici Koutný za sekání, ale Buldoci oslabení i díky skvělému zákroku Kuhna přečkali bez úhony.

Před posledním dějstvím bylo celkem jasné, kdo si odnese z utkání všechny body do tabulky. Brňané si užívali vysoké vedení a lehce kombinovali. Do velké šance se dostal hned z kraje třetiny Coufal, ale hostujícího brankáře neprostřelil. Ve 45. trefil po nepovedené kličce Sládeček Petříka rukou do obličeje a šel si odpočinout na trestnou lavici. Tato výhoda ale Otrokovicím vůbec nevyšla. Nejprve se do úniku dostali Bauer s Coufalem, už už to vypadalo, že Coufal se dostane s míčkem za bránu, ten ale na poslední chvíli prostrčil balónek pod nohama Majricha. Navíc 9 vteřin před vypršením Sládečkova trestu Nonn krásně uvolnil na středu Kadlece, tem ještě posunul na levé křídlo na Mendreka a ten z první zvýšil na 9:1. Buldoci zanedlouho opět zamířili do čtyř. Černoch trefil vysokou holí soupeře a tentokrát už Otrokovice přesilovku využily. Po přiťuknutí Martina Nagyho prostřelil Kuhna Olbert. Ve zbytku utkání chyběla Buldokům při šancích větší přesnost na holích a tak utkání skončilo 9:2. Buldoci svou osmifinálovou skupinu vyhráli a ve čtvrtfinále se střetnou v adventním termínu doma se Spartou.

itelligence Bulldogs Brno -  Panthers Otrokovice 9 : 2
branky:
6. Jiří Juhaňák (Petr Kadlec), 8. Jiří Juhaňák (Jiří Bauer), 12. Jakub Mendrek (Petr Kadlec), 12. Petr Voltner (Vít Hrubý), 17. Vít Hrubý (Jan Křiva), 20. Jiří Bauer (Jiří Koutný), 29. Jiří Koutný (Ville Alkki), 47. David Coufal (Jiří Bauer), 47. Jakub Mendrek (Petr Kadlec) - 11. Pavel Jurčík (Lukáš Petřík), 51. Tomáš Olbert (Martin Nagy); rozhodčí: Lukáš Svrček - Radim Waliczko; vyloučení: 3:1; využití: 1:1; v oslabení: 0:2; diváků: 49; zásahy brankářů: Filip Kuhn 17 – Kevin Majrich 15; po třetinách: 6:1, 1:0, 2:1;