V neděli Buldoci vyrazí do Liberce

V pokračování náročného víkendu vyzvou Buldoci tým Liberce
Jediný den odpočinku dělí zápasy brněnských Buldoků proti Ostravě a Liberci. O prvním soupeři jsme Vás již informovali, pojďme si představit také nedělního soupeře. Po sezóně strávené o patro níž, se Liberec díky suverénní jízdě rychle vyšvihnul zpět do nejvyšší soutěže, zdá se však, že vynaložená energie z loňské sezóny schází severočeskému týmu nyní. Jediná výhra v dosavadních sedmi zápasech je žalostně málo, výhled na víkendový dvojzápas s Boleslaví a Brnem tak příznivcům libereckého klubu přináší spíše obavy, než víru v plný bodový zisk. Liberec se výsledkově trápí, přestože tým vede zkušený matador a šéftrenér českých reprezentací Radek Skružný, hráčské řady rozšířil navrátilec Petr Salát a i přes zájem celé řady klubů se stále daří udržet jednoho z nejtalentovanějších mladíků české florbalové scény Radka Valeše. I proto sáhlo vedení k dalšímu kroku a opět přivedlo brankáře Víta Vaníčka. Právě obraná činnost je velikou slabinou libereckého celku, nejvíce obdržených branek ze všech účastníku Superligy (61 branek v 7 zápasech) je nelichotivou vizitkou defenzivní vozby.
Zda bude tato změna stačit, se ukáže již ve dvou víkendových zápasech. Fanoušci brněnských Buldoků samozřejmě upínají svoji pozornost k tomu druhému, kdy se libereckému týmu postaví právě hráči Brna. Dlouhá a únavná cesta na sever republiky snad nezabrání našim hráčům předvést očekávaný výkon, výhodou pro ně může být neúčast disciplinárně potrestaného Davida Böhma, hráče s možná nejhorší pověstí v Superlize. Budeme tedy držet palce našim hráčům, aby si poradili s typickou nepříjemnou hrou Liberce a ze svého výletu pod vysílač se vrátili s plným počtem bodů.
 
30. 10. 20:00 SH Dukla Liberec
FBC Liberec - itelligence Bulldogs Brno

 
Víte že: Petr Salát válel i v týmu brněnských Buldoků, kde si ve dvou sezonách připsal ve 49 zápasech základní části a play-off dohromady 52 kanadských bodů?