Přesvědčivé vítězství nad Pardubicemi 13:4

Důležité utkání o postavení v osmičce pro play-off čekalo na Buldoky v rámci 10. kola, kdy hala ve Vodově ulici hostila souboj Brna s Pardubicemi. Ty zaznamenaly v letošní sezóně několik zajímavých výsledků. A vzhledem k poledním výsledkům domácích se dal očekávat vyrovnaný souboj.
Utkání začalo velkou aktivitou domácích, kteří chtěli svého soupeře dostat od začátku pod tlak. Velké šance Juhaňáka a Kadlece ale zůstaly nevyužity. A tak udeřilo na druhé straně. Chmelař našel křížem volného Janečka a ten s přehledem skóroval. Vyrovnání zařídil za půlminutku Bauer, když vystihl soupeřovu rozehrávku, zachoval klid a zavěsil pod víko. Do vedení dostal Brno skvěle hrající Hrubý na konci 18. minuty. Svůj rychlý výpad z levé strany zakončil těžkou střelou ze vzduchu přesně pod víko.
 
Začátek druhé třetiny byl ve znamení pardubického obratu. Ve 23. minutě nejprve Kuhnovi prošla Gregorova střela od pravého mantinelu mezi nohama. Poté hosté předvedli pěkný signál z rohu, na jehož konci mířil přesně pod břevno Junek. Na vyrovnání čekali Buldoci až do 32. minuty. Sládeček nádherně uvolnil Mendreka a ten potvrdil svou roli střelce. V dalším střídání druhé pětky Juhaňák tečoval za záda Levinského nabídku Kadlece a Brno šlo do vedení. V důležité pasáži poté natáhl ke střele na půlce Tichý a jeho projektil zastavila až síťka. Skvělý konec ze strany domácích dokonal v posledních vteřinách druhé třetiny Koutný, který vypíchl balón a svůj samosatný únik zakončil s přehledem – 6 : 3.
 
V závěrečné třetině to tedy bylo o tom, zda Buldoci pustí Parubice zpět do utkání nebo naopak navýší své vedení. O směřování utkání jasně napověděly úvodní minuty, které patřily především Černochovi. Od levého mantinelu nejprve zakončil přesně sám, poté našel na středu Coufala a Buldoci už vedli 8 : 3. S chutí hrající Brňané přidali ještě pět branek. Hattrick dokonal Mendrek, po druhé v utkání se trefil Tichý a své první dvě trefy v superlize si připsala „slovenská strela“ Martiny Grlický. Na obě trefy mu nahrával navrátilec do sestavy Lukáš Jalový.

15000602_1114149775365241_6391228428481658631_o.jpg

tahejsnami-web-–-kopie.png