Před blížícím se play-down odpovídal na otázky brankář Kryštof Bartek

Brankáš Kryštof Bartek hodnotil v rozhovoru základní část sezóny, i komentoval náladu v kabině.
Ahoj Kryštofe, mohl bys o sobě říci pár vět fanouškům?

Ahoj, pokud fanoušky bude zajímat mé působení ve světě florbalu, tak asi takto – mé začátky byly u nás na vesnici v tělocvičně, avšak po krátké době jsem se přesunul do tělocvičny na Novoměstské, svého času lůno všech brněnských talentů, kde započala moje florbalová kariéra, která je s Bulldogs spojená již dvanáctým rokem. Od minulé sezóny mám navíc vyřízený střídavý start v Národní lize, kde nastupuji za Telnici. Toť asi vše o mně a florbalu.

Jak hodnotíš poslední zápas s Lípou?

Já osobně ho hodnotím spíše neutrálně. V první hrací části jsme hráli to, co chceme, což se znatelně projevilo i na výsledku této části. Ve druhé jsme bohužel od naší hry nekoncentrací ustoupili a zbytečnými fauly jsme náš výkon z první třetiny akorát tak zneuctili. Ve třetí třetině se nám sice podařilo znova dostat do tempa superligového utkání, nicméně výkon z první části jsme nezopakovali. Samotné nájezdy byly už loterií. Každopádně zápas svůj účel, kterým byla příprava na play-down, splnil. Teď je už jen na nás, jak se z chyb poučíme.

Jak bys zhodnotil základní část sezóny z pohledu klubu?

V základní části jsme střídali horší pasáže s těmi lepšími, bohužel ty horší spíše převažovaly. Nicméně pokud vezmu v úvahu, jak s obměněnou, mladou a nezkušenou sestavou jsme zatím sezónu odehráli, tak bych netvrdil, že by základní část byla z naší strany nějaká ostuda. Teď pro nás začíná nová soutěž, ze základní části se musíme hlavně poučit a pracovat se zkušenostmi, které jsme v ní nastřádali.

A jak z pohledu tvého?

Já osobně jsem až na pár výjimek víceméně spokojený. Nejvíce mě těší, že jsem mohl nastoupit do tolika utkání, s čímž jsem před sezónou ani nepočítal. Avšak více bych raději zatím nehodnotil a nechal si to na dobu, kdy bude sezóna u konce.

V příštích týdnech vás čeká boj o udržení, jaká je nálada mezi hráči?

Nálada v kabině je dobrá. A to ve správném smyslu. Všichni totiž víme, o co nyní hrajeme a taky se k tomu tak snažíme přistupovat.

Můžeš prozradit, jestli na baráž přijdou nějaké výrazné změny?

To bohužel nemůžu. A to hned ze dvou důvodů – zaprvé by to vzhledem k situaci ani nebylo rozumné, a zadruhé o žádných stejně nevím.

A chtěl bys něco vzkázat fanouškům, ještě než to vypukne?

Fanouškům bych vzkázal, že si jejich podpory všichni v týmu nesmírně vážíme. Zároveň bych je chtěl pozvat na všechna domácí utkání, které v play-down odehrajeme. Jsou totiž těmi prvními, pro které budeme následující týdny na hřišti bojovat.


Tak hodně štěstí!

-FIlip Volovec