Pražané si z Brna odvezli 3 body

Již šestnácté kolo přivedlo do Brna úřadujícího mistra z Chodova. Buldoci měli hostům co oplácet, protože právě Chodov jim vystavil stopku v loňském semifinále. Navíc se dal očekávat další ze soubojů velmi produktivních bratrů Koutných. 
V brance domácích dostal šanci věkem ještě junior Bartek a od začátku dodával domácímu týmu jistotu, když zneškodnil několik pokusů dobře kombinujících hráčů Chodova. Brněnské šance se rodily spíše po individuálních akcích. Bezbrankový stav rozetnula až akce hostů z 15. minuty, kdy zamknuli Buldoky před jejich brankou, míček se dostal ke Strachotovi, který se uvolnil od pravého mantinelu a zakončil do bližší šibenice. Vyrovnání přišlo za dvě minutky. Nejprve chyboval v rozehrávce Alkki, ale hosté nabídnutou šanci nevyužili, míček se dostal k Jiřímu Koutnému a ten po své krasojízdě propálil spadnuvšího Baráka od levého mantinelu. Remízový stav ale do přestávky nevydržel. Za faul na mantinelu byl vyloučen Coufal a domácí obrana špatně pokryla volný úder. Z leva střílel Tyl a k dorážce ze středu se prosadil Kašovský.

Vstup do druhé části Buldokům moc nevyšel. Už po čtyřech minutách hry se z podobné akce jako při prvním gólu prosadil Pražan. Navíc v čase 26:48 to bylo už 4:1 pro hosty. Dóža se uvolnil kolem tyče před branku, jeho pokus Bartek vyrazil, ale padající míček se odrazil od Tyla za brankovou čáru. Trenér domácích si vzal oddechový čas a nutno podotknout, že hra Buldoků se od těchto chvil zlepšila. Daleko častěji se útočilo na polovině Chodova. V čase 33:58 vyjádřil převahu i gólově Juhaňák, když překvapivým taháčkem z půlky překonal Baráka. Na konci třetiny přišla další šance na korekci výsledku, když byl za špatné střídání vyloučen Kašovský.

K velké šanci se dostal v přesilovce Coufal, ale jeho pokus ze středu perfektně zachytil Barák. Ani další pokusy Koutného a Černocha nenašly cíl a tak se po chvíli prosadili opět hosté. Když se na středu hezky uvolnil Strachota a podruhé překonal Bartka do pravé šibenice. Buldoci rozhodně nesložili zbraně. Těsně před polovinou třetiny byl vyloučen Kotlas. Jiří Koutný nic nerozmýšlel a od pravého mantinelu propálil vše včetně Baráka. Radost ale domácím nevydržela dlouho. Hosté se dostali do brejku a po několika odrazech se odrazil za záda bezmocného Bartka. Poslední dotyk měl patrně Martin Koutný a tak mu byla připsána šestá branka Chodova. Hned vzápětí odpověděl Grlický, ale jeho branka nebyla uznána pro údajnou vysokou hůl. Za další dvě minuty vrátil naději domácím přeci jen Bauer. Převzal míček ještě na své polovině, uvolnil se přes dva protihráče a zavěsil přesně do odlehlého růžku Barákovy branky. I nadále měli Buldoci velký tlak, ale Barák se v brance vyznamenával. Už tři minuty před koncem poprvé opustil branku Bartek a Buldoci to zkoušeli v šesti proti pěti. Čtyřicet vteřin před koncem ale přišla chyba na pravém mantinelu a Tyl s Dóžou zakončili do prázdné branky. V závěrečných vteřinách se ještě potřetí v utkání prosadil Koutný, ale již jen upravil skóre na konečných 5:7.

 

15995237_1177754782338073_3932642320480865330_o.jpg

tahejsnami-web-–-kopie.png